pierwszy alkohol 17
pierwszy papieros 18
no I jak zacząłem z twardymi to mialem 3 miesiące do 19 czyli można powiedzieć ze od 19
10/11 - pierwsze podpalenia szlugów - do teraz 28lat mam pale ok. 2x paczka doba)
12/13lat weed od pierwszego razu z ziomem kminione dzien w dzien po tygodniu palenia wzielismy pierwsza 5g i to sie utrzymywało do
18/19 roku życia. Przynajmniej 5/6x w tygodniu.
alko tak jak wyżej, melanże top1, 4pak to był na porzadku dziennym jak i pare flaszek ( z łączeniem piwa z wódą rzedziej albo to albo to)
18 - 27 - stimy / Beta ketony / mefedron / RC - to raczej nie słuzy, najwiecej zdrowia stracone, najwieksze pokiereszowanie mózgu które no już nie za bardzo sie poprawia i co za tym idzie różne dewiacje po tym jak i dziwne sytuacje ktore wczesniej nigdy przez glowe nie przeszly.
23 - kodeina i inne leki, koda na poczatku dziennym 2x 600mg. Do tego pregabalina 600mg i teraz alprazolam od nowego roku 2025..
18-28 - sporadyczniej ale jednak MDMA, różne inne leki, kwaasy itp można zobaczyć na "Stan licznika" - Narkomańskie CV 48 różnych substancji.
Gdybym cofnął czas skończyłbym na weed / piwko / nikotyna
We wrześniu spróbowała klefedronu. Potem w knajpie poznalam typ i ojebaliśmy pol worka jakiegos hexenu. Reszte wzielam do domu i bylam w ciagu 3 dni.
Potem nowi znajomi i amfetamina, metamfetami i oxycodon. Pregabalina, baklofen.
Szybko pozszło, wkręciłam się s towarzystwo ludzi dających po kablach, ale taka patola mnie nie interesuje.
Ech co ja robię ze swoim życiem, kocham ćpać.
14 lat buchy i dopały ze sklepów, jakies amulety fake # pamiętam xd, i pierwsza własna maczana na AB-FUBINACA, którą pół osiedla jarało ode mnie, nawet gity po wyrokach XDD, było ciekawie w gimbazie, eksperymenty z DXM (niestety mam uczulenie i nigdy nie poznałem co on może dać) i z nasionami HBWR
16 lat MDMA, mef, keta <3, LSD, grzyby, RCki z sampli od nowych sklepów (już kurna nie pamiętam ich nazw nawet) + wjebanie się w clonazolam na start przygody z benzo, potem padaka na odstawce, tragedia + wpadłem na pomysł z ziomkiem, żeby jarać bucha codziennie co skończyło się uzależnieniem, ach te pomysły za małolata
18 lat próby z opio, ale ja tylko po tym rzygam, pluje i spuszczam się na rzeczy z przedrostkiem op-, chujnia nie wiem jak się można w to wjebać, gorsze od alko
24 lat DMT i meskalina, no to tu ciekawie było, bo nieograniczony dostęp do DMT zrył mi czosnek z ziomeczkiem, ja wróciłem na ziemie, a on jest na kolorowo wydziaranym pustelnikiem w polski górach, może ktoś spotkał
Jaki by to nie byl wiek, to za wcześnie
Mimo ze na początku z substancjami to bylo
" Za pozno" .
Pierwsze razy byly jak zlapanie Jezusa za nogi
I pytanie . Czemu tak pozno to odkrywam ? Cale zycie tak przepłyne ...
A potem pierwsze zjazdy , zycie na trzezwo przestalo cieszyć
.. i stalo sie to przeklenstwem
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.