Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3082 / 528 / 0
Kontrolowane zażycie benzodiazepiny, nie mogę znaleźć tego tematu sory.
Tyle skręty po tym miałem że nie chce się w nie wspierdalac.
Owszem lubię benzoski, mam toleruke która niweluje Black auty. Stosuje bzd raz na miesiąc, albo raz na tydzień.
Czy ktoś benzowram na sportowo ?

zmieniłem tytuł, poprzedni był niejasny, jeżeli obecny nie odpowiada, napisz a zmienię - detronizator
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 103 / 6 / 0
Zawsze na początku to "kontrolujesz", prędzej czy później każdy się wpierdoli
  • 3082 / 528 / 0
Ja to kontroluje 8 lat mordo. Tylko zdarzają się wypadki z głupoty, pomyślałbym nad duża dawka paroksetyny bo jestem nerwus ale szkoda mi beniza, jakieś uciechy muszą być w tym dziwnym matrixie

• 429 / 35 / 0
Coś sie znów zjebało ---> pisal to kolega wyżej :) ,,Ja to kontroluje 8 lat mordo. Tylko zdarzają się wypadki z głupoty, pomyślałbym nad duża dawka paroksetyny bo jestem nerwus ale szkoda mi beniza, jakieś uciechy muszą być w tym dziwnym matrixie"

Mi moja pani psychiatra, ale też kontaktowała się z innymi lekarzami powiedziała, że czasem jest lepiej zostać na minimalnej dawce na której da sie funkcjonować, bo szlaki w głowie, które benzo oralo już mogą nie być do odbudowania,
  • 625 / 102 / 0
To całe kontrolowanie to zazwyczaj się kończy tak samo
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 3082 / 528 / 0
Trochę pojawiło sie dziwne zamieszanie po rozłamie tematu.
Odpowiem jasno. Benzo da się kontrolować jak się przestrzega stałej dawki bez dorzutek

Pamiętajcie tylko ze narkoman będzie miał niespodziewane chrapkę na tabletki więc takie osoby nie mogą tego kontrolować.

• 250 / 42 / 3
Czy tylko narkoman będzie miał chrapkę? Kolega ma babcię, która łyka bodajże klony od kilkudziesięciu lat. Ponoć opieprza pół opakowania, a potem myśli, że ktoś jej ukradł. Irytuje ją to i wrzuca kolejne tabletki. Może to oczywiste, że kilkudziesięcioletni ciąg na klonie nie kończy się dobrze.
  • 315 / 122 / 0
@narcovoyage13 może nie benzo, ale moja chrzestna od 20 lat łyka zolpidem, bo tak jej lekarz rodzinny przepisuje %-D codziennie. Fakt, że nie zwiększa dawki i od 20 lat łyka tyle samo, ale no takie coś co opisujesz mnie w przypadku osób starszych absolutnie nie dziwi i takim osobom nie ma co już na siłę odstawiać, bo spowoduje to więcej szkody niż pożytku najprawdopodobniej (o ile ktoś nie przekracza dawek).
  • 2484 / 509 / 0
Da się, ale nie wiem czy w przypadku gdy ktoś w benzo szuka fazy, co zresztą dla mnie podchodzi z lekka pod naiwność lub głupotę.
Ja w razie potrzeby zażywam benzodiazepiny doraźnie, jeśli chodzi o zażywanie ciągiem to zdarzyło się przez tydzień codziennie lub przez 3 tygodnie co 2-3 dni. Denerwują mnie skutki uboczne i upośledzenie które pojawia się przy większości benzodiazepin, dlatego nie jestem ich fanem. Są przydatne. Lecę w ten sposób od lat. Zdarza się, że nie biorę wcale przez wiele miesięcy.
Niebezpieczeństwo tkwi w tym, że można się zagapić i nie przerwać na czas. W moim przypadku wiem, że zazwyczaj po paru dniach na benzo dzień po ostatniej dawce nie będzie należał do najlepszych, to znaczy zderzamy się wtedy z rzeczywistością bez benzo, co możemy zinterpretować jako stan anormalny i wtedy odruchowo chcemy zarzucić. Trzeba być świadomym, że bycie pod wpływem benzodiazepin to jedynie stan przejściowy, do którego nie możemy się przywiązywać.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 3082 / 528 / 0
Gdy jakaś grupa użytkowników benzo ma zainstalowaną zaburzenia lękowe. Wtedy faza po benzo przypomina raj.

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Stany Zjednoczone dopuszczają do sprzedaży saszetki nikotynowe ZYN

FDA: „To mniejsze ryzyko dla zdrowia niż palenie papierosów”

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".

Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach

Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.