Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2242 / 373 / 0
Przyjemnie buja z SNRI duloksetyną, momentami wręcz za mocno ⚡
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 135 / 9 / 0
Jak byście ocenili działanie przeciwlękowe mirtazapiny? Czy ktoś takiego uświadczył? I jak wypada pod tym względem na tle mianseryny?
  • 88 / 2 / 0
Hej. Wzięłam od babci na przetestowanie jedna tabletkę (30 mg) na noc. Spalam jak zabita, ale cały dzień mam ciężkie powieki, nastrój depresyjny, brak sił na cokolwiek i nieumiejętność skupienia się. Czy to efekt tego leku? Szkoda, bo usypia bardzo dobrze...
  • 66 / 7 / 0
@zduszonyszept
Cześć , tak to efekt uboczny często występujący niestety Zasypia się bardzo szybko i śpi „głęboko”, ale po przebudzeniu efekt „patelnia w łeb” utrzymuje się do południa
  • 66 / 7 / 0
21 grudnia 2024ymka pisze:
Jak byście ocenili działanie przeciwlękowe mirtazapiny? Czy ktoś takiego uświadczył? I jak wypada pod tym względem na tle mianseryny?
Przeciwlekowo działa dość mocno…zależy od dawki wiadomo ale nawet najniższa 15 mg zmniejsza lek…Może powodować jednak stan ciężkości i depresyjny ( dość często )
  • 5 / / 0
19 września 2024kdu27 pisze:
Brał ktoś z was mirtazapinę z bupropionem?

bupropion biorę już od prawie roku, bo jako jedyny antydepresant dawał mi jakieś pozytywne efekty. Zostały lęki na które najpierw dostałem do pary sertralinę po której czułem się okropnie i teraz od miesiąca biotę mirtę. W sumie jest to 300 mg + 30 mg bupropion i mirta. Póki co to nie czuję żadnego wpływu na lęki, jeśli już to większą depresję. Zastanawiam się czy ktoś miał podobnie.
Na mnie działa dobrze, jak długo bierzesz? Mirtazepina w miksie z bupropionem niweluje jego negatywne działanie na mnie w postaci braku apetytu. Też bupropion niweluje zamułe wywołaną mirtą.

Mam pytanie, czy ten lek probował ktoś na zejście z opio? Zastanawia mnie czy może to pomóc, podobno jakiś wpływ na receptor kappa ,,Although not clinically relevant, mirtazapine has been found to act as a partial agonist of the κ-opioid receptor at high concentrations (EC50 = 7.2 μM).''
  • 316 / 67 / 0
Biorę od tygodnia 15mg Mirty przed snem. Czy mogę z dnia na dzień przestać?

Ponieważ mój RLS spowodowany ADHD tak się nasila na Mirtrze, że kurwa 3h mi nogi latają zanim usnę, a miało mi to ułatwiać, a nie utrudniać sen. Nie zdzierżę kolejnej takiej nocy. Nawet melatonina nie pomaga jak biorę Mirtre. Odstawka obejdzie się bez uboków po takim czasie?
  • 162 / 29 / 0
@WonszKryty brałeś małą dawkę, przez bardzo krótki okres, więc objawy abstynencyjne nie powinny wystąpić. Dla komfortu psychicznego przez dwa dni weź po prostu połówkę tej dawki.
  • 70 / 13 / 0
Ja osobiscie odstawialem mirtazapine z dnia na dzien(wiem, glupota) jednak zadne skutki uboczne u mnie nie wystapily, co jest pewnie zalezne od organizmu. Zreszta ja mam taki organizm ze rzadko odczuwam skutki uboczne jakichkolwiek lekow %-D
  • 88 / 2 / 0
Nie jestem pewna, ale od kilku dni biorę ją w połączeniu z bupropionem i sertralina. Dopóki nie zaczęłam jej brać czułam się fatalnie, a teraz nagle jest rewelacyjnie. Jest możliwe, żeby mitra to powodowała?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.