Cześć , tak to efekt uboczny często występujący niestety Zasypia się bardzo szybko i śpi „głęboko”, ale po przebudzeniu efekt „patelnia w łeb” utrzymuje się do południa
21 grudnia 2024ymka pisze: Jak byście ocenili działanie przeciwlękowe mirtazapiny? Czy ktoś takiego uświadczył? I jak wypada pod tym względem na tle mianseryny?
19 września 2024kdu27 pisze: Brał ktoś z was mirtazapinę z bupropionem?
bupropion biorę już od prawie roku, bo jako jedyny antydepresant dawał mi jakieś pozytywne efekty. Zostały lęki na które najpierw dostałem do pary sertralinę po której czułem się okropnie i teraz od miesiąca biotę mirtę. W sumie jest to 300 mg + 30 mg bupropion i mirta. Póki co to nie czuję żadnego wpływu na lęki, jeśli już to większą depresję. Zastanawiam się czy ktoś miał podobnie.
Mam pytanie, czy ten lek probował ktoś na zejście z opio? Zastanawia mnie czy może to pomóc, podobno jakiś wpływ na receptor kappa ,,Although not clinically relevant, mirtazapine has been found to act as a partial agonist of the κ-opioid receptor at high concentrations (EC50 = 7.2 μM).''
Ponieważ mój RLS spowodowany ADHD tak się nasila na Mirtrze, że kurwa 3h mi nogi latają zanim usnę, a miało mi to ułatwiać, a nie utrudniać sen. Nie zdzierżę kolejnej takiej nocy. Nawet melatonina nie pomaga jak biorę Mirtre. Odstawka obejdzie się bez uboków po takim czasie?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.