Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 53 / 5 / 0
orientujecie się jakie są dawki krytyczne morfiny na organizm bez tolerancji bez ryzyka wpadnięcia w śpiączkę?
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2008 przez american motor over smoldered field, łącznie zmieniany 1 raz.
Real lives are the reason why
We want to live another life
We want to feel another time
Another time...
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
Dawka terapeutyczna 5-10mg iv
dawka max iv 20 mg
LD50 01-1,0 zależy od osobnika, byli i tacy co przeżyli 2 g radze zacząć od 10 mg
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 223 / 5 / 0
teoretycznie 100mg dożylnie jest juz niebezpieczne szczegolnie bez tolerancji. ja bym nie przekroczył 100 a nawet 90mg ale to byłoby itak raczej nieprzyjemne przeżycie(rzyganie pod siebie, trudnosci zporuszaniem, leżenie i rzyganie) oczywiscie jesli nie masz tolerancji.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
przy 50mg dozylnie nie mam problemow,wiecej nieprobowalam ze wzgledow bezpieczenstwa. polecam do morfiny brac oslonki na zoladek by zapobiec nudnosciom i zyganiu. oslonki takie jak sie bierze przy antybiotykach,czy np metoclopranidum<to bardzo dobrze dziala anty wymiotnie>
"Strzeżmy się twierdzeń, że śmierć jest przeciwieństwem życia. To, co żyje, jest tylko odmianą martwego i to bardzo rzadką odmianą."+Nietzsche+
  • 2011 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
DusterSeele pisze:
przy 50mg dozylnie nie mam problemow,wiecej nieprobowalam ze wzgledow bezpieczenstwa. polecam do morfiny brac oslonki na zoladek by zapobiec nudnosciom i zyganiu. oslonki takie jak sie bierze przy antybiotykach,czy np metoclopranidum<to bardzo dobrze dziala anty wymiotnie>
co to sa te osłonki? Sorry, ale w tym temacie jestem ignorantem, tak że możesz mnie trochę oświecić. Łapią mnie po opium czasem lekkie nudności, było by w sam raz. Dostane to otc?

// edit
Aha, a działa to lepiej niz np aviomarin?
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2008 przez jacok, łącznie zmieniany 1 raz.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Osłonki to takie "leki" które najprościej mówiąc pomagają twojemu układowi pokarmowemu znieźć niektóre leki. Odnawiają bodajże flore bakteryjną śluzuwki żołądka czy jelit. Dokładnie się na tym nie znam i nie wiem czy to akurat pomogłoby na nudności po morfinie ponieważ nudności po morfinie są raczej na bank pochodzenia mózgowego. A takie osłonki mogłyby pomóc na nudności po np. paracetamolu. Takie nudności powstają np. od podrażnienia żołądka dlatego osłonki mogłyby pomóc. Przy morfinie wątpie żeby to pomogło....
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
pomagaj leki dla rakowcow te na rzyganie
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 370 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Halik »
najbardziej popularna 'oslonka' jest np znany z reklam w telewizji hepatil ;p
Na własnej stypie można robić już tylko jedno.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: SzurSzurSzur »
Hepatil to suplement diety wspomagający pracę wątroby, więc raczej nie pomoże osłonowo na żołądek.
Zrozumieć trzeba, jak groźne są pozory.
  • 370 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Halik »
no nie wiem, kulturysci tego uzywaja wlasnie w takich celach ;)
Na własnej stypie można robić już tylko jedno.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.