Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 142 / 15 / 0
No najprawdopodobniej nie mam. Choruję na co innego, właściwie nie wiadomo do dzisiaj do końca co to jest (a trwa to już 13 lat!). Wykryto u mnie w SPECT niedoczynność struktur czołowych oraz obu wzgórz (thalamus po ang.). Objawia się to apatią, zobojętnieniem, anhedonią, spłyceniem emocjonalnym, niskim libido i niskim poziomem energii. A, no i brain fog. Tyle rzeczy już próbowałem, że czasami mam po prostu dość.

Najprawdopodobniej w tym roku kładę się na oddział w celu przeprowadzenia ECT. Enough of this bullshit.
  • 676 / 199 / 2
 ! uwaga
ELVANSE DOSTĘPNY DLA KAŻDEGO W HURTOWNIACH DO DAWKI 50MG - ZWERYFIKOWANE 30S TEMU, nie dziękujcie bo i tak robiłem to dla siebie #egotop XD

ps. w sumie to szczerze, cena mnie aż tak na plecy nie rozjebała, bo paradoksalnie za terapię MPH płacę więcej niż za jedno opakowanie Elvanse 50mg. Ale wkurwiło mnie srogo brak kontaktu ze strony producenta, chuj im w dup, jak całej tej branży.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 676 / 199 / 2
Sorry za post pod postem - później skleję, chodzi, żeby każdy obserwujący temat dostał powiadomienie. Też macie wypisywane receptę na Elvasnse RPZ czy RPW?
Zrzut ekranu 2025-01-14 o 11.33.20.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 408 / 64 / 0
Mam podejrzenie ADD, młody dorosły. myślicie, że psychiatra co nie ma problemu z benzo przepisze mi to, jak poproszę "na test, nowy lek"?
  • 93 / 5 / 0
wczorajMerx pisze:
Sorry za post pod postem - później skleję, chodzi, żeby każdy obserwujący temat dostał powiadomienie. Też macie wypisywane receptę na Elvanse RPZ czy RPW?

Zrzut ekranu 2025-01-14 o 11.33.20.png
Ja miałem wypisane na RPW ale nigdzie nie mogłem tej recepty zrealizować - w aptekach w których byłem wymagają w większości przypadków RP.
Co ciekawe - w jednej mieli lek na stanie, ale... farmaceutka sama nie wiedziała jaka recepta jest poprawna i mimo że ściągnęli z hurtowni i mieli na stanie lek, to nie wydawali go pacjentom do czasu wyjaśnienia sprawy XD

Z tego co widzę jak rozmawiałem w aptekach to kwestia prawna tego nowego leku jest jeszcze nieuregulowana... I lekarze, farmaceuci sami nie do końca wiedzą co jest poprawne - RP, RPW czy RPZ...

Swoją drogą ciekawe masz dawkowanie - 1-1-0 - zapewne "off label" - zazdroszczę lekarza który jest tak otwarty i przepisał Ci 100 mg na dobę ba start :o mój jest rygorystyczny niestety... :/ choć długo do niego chodzę i ADHD mam bardzo uciążliwe...

Na Ciebie też Elvanse działa tak krótko? W teorii powinna działać 12-14 godzin... A w praktyce... osobiście na mnie działa 5-6h max , niezależnie od przyjętej dawki w mg - czy to 30, czy 50, czy 70.
Robiłem mały research na zagranicznych grupkach i forach i faktycznie niektórzy wolniej a niektórzy dłużej metabolizują lisdexamfetaminę. Ciekawe jaki jest tego "mechanizm" że u niektórych działa której, a u innych dłużej.
ODPOWIEDZ
Newsy
"Myślałem, że to dobry żart. Jestem głupi". Kieran Culkin o tym, co zrobił koledze

Kieran Culkin w rozmowie z "Guardianem" opowiedział historię sprzed lat, gdy podmienił rekwizytowego jointa na prawdziwego z marihuaną. I patrzył, jak nieświadomy niczego Mark Ruffalo zaciąga się nim na scenie podczas premierowego przedstawienia. "Myślałem, że to dobry żart. Jestem głupi" - przyznał po fakcie Culkin.

Przyczepa pełna marihuany. Polska para próbowała dorobić do emerytury

4 mln zł – tyle były warte narkotyki, które ukryła w przyczepie kempingowej para emerytów. Przemytnicy przywieźli używki z Hiszpanii, a po drodze udawali, że zwiedzają europejskie miasta, żeby zmylić służby.

Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną

Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.