Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
Najprawdopodobniej w tym roku kładę się na oddział w celu przeprowadzenia ECT. Enough of this bullshit.
ps. w sumie to szczerze, cena mnie aż tak na plecy nie rozjebała, bo paradoksalnie za terapię MPH płacę więcej niż za jedno opakowanie Elvanse 50mg. Ale wkurwiło mnie srogo brak kontaktu ze strony producenta, chuj im w dup, jak całej tej branży.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
wczorajMerx pisze: Sorry za post pod postem - później skleję, chodzi, żeby każdy obserwujący temat dostał powiadomienie. Też macie wypisywane receptę na Elvanse RPZ czy RPW?
Zrzut ekranu 2025-01-14 o 11.33.20.png
Co ciekawe - w jednej mieli lek na stanie, ale... farmaceutka sama nie wiedziała jaka recepta jest poprawna i mimo że ściągnęli z hurtowni i mieli na stanie lek, to nie wydawali go pacjentom do czasu wyjaśnienia sprawy XD
Z tego co widzę jak rozmawiałem w aptekach to kwestia prawna tego nowego leku jest jeszcze nieuregulowana... I lekarze, farmaceuci sami nie do końca wiedzą co jest poprawne - RP, RPW czy RPZ...
Swoją drogą ciekawe masz dawkowanie - 1-1-0 - zapewne "off label" - zazdroszczę lekarza który jest tak otwarty i przepisał Ci 100 mg na dobę ba start :o mój jest rygorystyczny niestety... :/ choć długo do niego chodzę i ADHD mam bardzo uciążliwe...
Na Ciebie też Elvanse działa tak krótko? W teorii powinna działać 12-14 godzin... A w praktyce... osobiście na mnie działa 5-6h max , niezależnie od przyjętej dawki w mg - czy to 30, czy 50, czy 70.
Robiłem mały research na zagranicznych grupkach i forach i faktycznie niektórzy wolniej a niektórzy dłużej metabolizują lisdexamfetaminę. Ciekawe jaki jest tego "mechanizm" że u niektórych działa której, a u innych dłużej.
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
"Myślałem, że to dobry żart. Jestem głupi". Kieran Culkin o tym, co zrobił koledze
Kieran Culkin w rozmowie z "Guardianem" opowiedział historię sprzed lat, gdy podmienił rekwizytowego jointa na prawdziwego z marihuaną. I patrzył, jak nieświadomy niczego Mark Ruffalo zaciąga się nim na scenie podczas premierowego przedstawienia. "Myślałem, że to dobry żart. Jestem głupi" - przyznał po fakcie Culkin.
Bolesław Piecha: alkohol powinien być sprzedawany tylko od 10 do 22. Akcyza "może być wyższa"
W opinii byłego ministra zdrowia Bolesława Piechy, akcyza na alkohol "może być wyższa". Twierdzi, że dla dobra społeczeństwa napoje wyskokowe powinny być sprzedawane jedynie przez 12 godzin w ciągu doby. - Nikt rozsądny nie kupuje z jakieś bardzo ważnej okazji alkoholu po godzinie 23.00 - mówił w "Protokole Rozbieżności w TVP3 Katowice poseł PiS.
10 skutecznych sposobów na odstawienie marihuany – przewodnik krok po kroku
Marihuana, choć przez wielu postrzegana jako substancja rekreacyjna, może znacząco wpłynąć na codzienne funkcjonowanie. Regularne używanie zioła bywa sposobem na relaks lub ucieczkę od problemów, ale w dłuższej perspektywie może prowadzić do uzależnienia psychicznego, zmniejszonej produktywności, a nawet izolacji społecznej. Z czasem, nawyk palenia staje się coraz bardziej obciążający dla zdrowia fizycznego i psychicznego, wpływając na koncentrację, motywację oraz ogólną jakość życia.