Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Zmniejszyłem póki co baclofen do 1x 50, preagablinę do 2x 150. Dzięki za rady.
  • 624 / 118 / 0
Jakie leki zastąpią chodź w jakiejś małej części tramadol, chodzi mi o nie uzależniające.
Duloksetyna+mitrazapina?
  • 299 / 30 / 0
29 grudnia 2024tymi pisze:
Mam teraz przewlekły stres związany z sytuacją życiową. Biorę baklofen 25 mg 2-2-0 tabl, pregabalinę 150 mg 1-1-1 kaps, do tego alprazolam 1 mg 0,5-0-1 tabl. Chciałem zapytać czy coś mógłbym dorzucić na doraźnie, żeby poczuć większe uspokojenie, ale jednocześnie żebym mógł być w miarę wydolny umysłowo. Może tramadol? Jestem na przewlekłym leczeniu Anafranilem, dodatkowo wieczorem Ketrel / chlorprothixen w dawkach 50/50 mg.
Lo Panie jakbyś jeszcze trampka dorzucił do tego to rozpierdol psychiczny byłby takie, że jedynie strzał głowę by Cię chyba uratował. Ten sam miks co już walisz to już grubo, jak to wszystko puści to masakra.
  • 87 / 19 / 0
Mialem wreszcie okazję spróbować jakiś czas temu tramadol w postaci dorety. Nie robiłem żadnych ekstrakcji. Jadłem dawki 200-600mg razem z parasyfem w odstępach kilkudniowych, nie działa to na mnie w ogóle praktycznie. koda zresztą tez na mnie nie działa.
Przedstawienie musi trwać.
  • 33 / 9 / 2
@AngelSentinel
zapewne nie masz ioenzymu cyp2d6 dlatego kodeina i tramadol na ciebie nie działaja. jeśli przygodę z opioidami zacząć chcesz to zalecam użycie oksykodonu który w tylko nieznacznej części jest zależny od cyp2d6. albo morfina. choć nie promuje tego. lepiej nie wpierdalaj sie w opio.
04 stycznia 2025simer44 pisze:
Jakie leki zastąpią chodź w jakiejś małej części tramadol, chodzi mi o nie uzależniające.
Duloksetyna+mitrazapina?
Duloksetyna i mirtazapina są lekami z innego spektrum działania niż tramadol, który jest opioidem. Duloksetyna jest lekiem przeciwdepresyjnym z grupy inhibitorów wychwytu zwrotnego serotoniny i noradrenaliny (SNRI) jednakże mogą pomóc w odstawieniu tramadolu. a jeśli chodzi o działanie przeciwbólowe tramadolu to używanie nlpz zalecam, albo gabapentyny lub pregabaliny gdyż stosowane one są w leczeniu bólu neuropatycznego.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 299 / 30 / 0
Żaden inny lek nie jest w stanie zastąpić tramadolu ma on wyjątkowe spektrum działania. Jak ktoś myśli, że znajdzie sobie antydepresant po którym będzie się czuł jak po trampku to nie ma takiej opcji. (Też miałem kiedyś taki głupi łeb i robiłem takie poszukiwania) najbliżej jest biały Kratom jeśli już miałbym coś podobnego podać.
  • 87 / 19 / 0
@Devixo Nie zamierzam brać silniejszych opio, spróbowałem tramal bo była okazja i to tyle.

A co do dalszej części twojego posta to tramadol prócz bycia opioidem jest takze SNRI tak jak wenlafaksyna czy duloksetyna.

Wybacz błędnie zinterpretowałem post, teraz przeczytalem drugi raz gdy dodałem. Pozdrawiam.
Przedstawienie musi trwać.
  • 129 / 1 / 0
Siemka. Mam takie pytanie, czy są jakieś kontrole w stosunku do przepisywania tramadolu? Nie chodzi mi o lekarza, tylko wyżej. W jakimś systemie, czy przypadkiem ktoś nie bierze za dużo recept itp?
  • 33 / 9 / 2
@komuna do tramadolu mysle ze sa kontrole.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy Kanadyjczycy używają marihuany w miejscu pracy? Znamy wyniki badania!

Czy legalna marihuana w miejscu pracy to codzienność w Kanadzie? Nowe badania ujawniają zaskakujące dane na temat pracowników. Dowiedz się więcej!

Legalizacja marihuany a młodzież: Spadek użycia w 19 z 21 stanów USA

W ostatnich latach legalizacja marihuany dla dorosłych stała się tematem intensywnych debat społecznych i politycznych, zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Zwolennicy podkreślają korzyści ekonomiczne oraz możliwość ograniczenia czarnego rynku, podczas gdy przeciwnicy obawiają się negatywnego wpływu na młodzież. Okazuje się jednak, że badania przeprowadzone w USA wyraźnie wskazują na niespodziewany efekt legalizacji – spadek użycia marihuany wśród nastolatków.

Wezwał karetkę, bo skończył mu się alkohol

Mieszkaniec gminy Jarocin zadzwonił na numer 112 i prosił o przysłanie karetki, zgłaszając niepokojące objawy. Na miejscu okazało się, że potrzebuje nie pomocy, a... alkoholu. Za "usługę" zapłacił 500 złotych, ale w zamian nie dostał ani kropelki.