Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2278 / 274 / 3
No, to gratuluję, bo potas to jeden z nielicznych elektrolitów, którego zarówno nadmiar, jak i niedomiar po prostu potrafią zabić (vide hiperkaliemia i hipokaliemia).
Ciesz się, że jeszcze do tego jeszcze sól, bo inaczej nie byłoby wesoło. ;)
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 398 / 24 / 0
Nie ma tragedii, jedna płaska łyżeczka soli to jakieś 7 gram, czyli 2,5 g sodu. Co do potasu, to jeden gram cytrynianu potasu zawiera ~350mg jonów potasu, czyli 2 płaskie łyżeczki to jakieś 4,5 g jonów potasu. Do tego 3 x dziennie 250mg chelatowanego potasu jak już gdzieś wspominałem i zestaw supli.
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2278 / 274 / 3
Po co? Zdrowo się odżywiasz, dołóż do tego kompleks witamin i minerałów dla sportowców i masz wszystko. Z elektrolitami nie ma co przesadzać i nadmiernie kombinować. Obserwuj swój organizm. Zobacz, co się z nim dzieje. Łatwo zauważyć niedobory takich rzeczy, jak potasu, wapnia czy magnezu (kluczowych, nazwijmy to).
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 398 / 24 / 0
Zjadłem tego ze 100g i jest ok. Załatwiłem sobie też Kalipoz Prolongatum, z tabletek (400 mg jonów) chyba jedyny sensowny preparat.
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Ja zarzucam vitamin mulitiple sport od olimpa i dodatkowo magneB6 i nie musze sie bawić z dziesiątkami tabletek, dlatego polecam ten kompleks witamin.
  • 51 / 1 / 0
Jak witamina B6, to fajnie było by przyjmować jej aktywną formę, czyli fosforan pirydoksalu tzw P5P.

Zacząłem szukać jej pod formą OTC, wiadomo lek to zawsze jednak lek, zdziwiłem się, że jest tylko jako suplement. Znalazłem taką publikację, w USA ona nie występuje w formie OTC, FDA jej nie zatwierdził a do EU jest eksportowana wersja dożylna.

Skoro jej dostępność jest aż tak ograniczona, to kupowanie jej jako suplement za kilkanaście zł nie przemawia do mnie wgl to jedno a drugie, że chyba na prawdę musi robić porządną robotę w ciele skoro ją tak mocno ograniczyli.

Co myślicie?

https://archive.hshsl.umaryland.edu/bit ... sequence=6
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1041 / 387 / 0
Magnez polecam w formie glicynianu, nad innymi dobrze wchłanialnymi formami ma taką przewagę, że od razu glicyna dobrze do suplementacji NAC, bo glutation powstaje m.in. właśnie nie tylko z cysteiny, ale i z glicyny. No a jak już mamy dobry poziom glutationu, to najważniejsze zadanie suplementacji wykonane. Dosłownie najlepszy hack zdrowotny jaki poznałem w całym życiu, z dumą przyznam, że sam to wykminilem, tym połączeniem każde choróbsko leczę w góra dwie doby, a inni chorują tydzień, lamusy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Diplo wystąpił w telewizji na... kwasie. Sylwester po LSD

Diplo to jeden z najpopularniejszych twórców muzyki elektronicznej. Zna go każdy fan EDM, bywalec Tomorrowlandu czy entuzjasta tripowych rave'ów. Oprócz swojej muzyki Diplo znany jest również z upodobania do środków psychodelicznych. Jeden z jego projektów (obok Major Lazer) nazwał nawet LSD - no, powiedzmy że w hołdzie dla ulubionej używki. Tak naprawdę skrót pochodzi od inicjałów członków grupy: Labrintha, Sii i Diplo. Ale czy na pewno nie ma tam drugiego dna?

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.