Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 238 / 50 / 0
To, że masz o skórne miejsca do kupowania to nie znaczy, że czysta nikotyna jest gorsza od fajek w których jest masa innych substancji
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 3 / 1 / 0
25 grudnia 2024Devixo pisze:
te gowienko zostalo stworzone glownie z mysla o zarobku na dzieciach. no pomyslcie. kiedys dawno dawno temu w westernach palili papierosy i byli "cool" i przez to zaczela sie moda na palenie. a teraz kazdy lata z tym elektroniczym inhalatorem nikotynowym. to chwyt na małolatów. zobaczcie na smaki liquidów. zobaczcie gdzie stoją vape shopy. osobiscie u mnie sa 3 vape shopy w odległości 100-150m od szkoły. ale faktem jest ze jak ktos chce rzucic palenie to epapierosy sa zbawieniem.
Bardzo mnie śmieszy, gdy się gada o tym, że to przecież jest od 18, a jednocześnie eszlugi mają nadruki z hello kitty XD. Nie uważam że dorosła osoba może nie chcieć mieć słodkiego kotka na urządzeniu, ale do jasnej cholery to są szlugi, które rozpierdalaja zdrowie. I rozpowszechnianie ich takimi nadrukami jest obrzydliwe. To już jak pandemia, a co najśmieszniejsze nie znam ludzi, którzy są starsi niż 40 lat i by pociągali ten smakowy dymek. Albo zwykły szlug albo nic.
  • 1011 / 292 / 2
@meliszczegr ja mam w obudowie w pc włożonego esp32 t-display s3 na ktorym sie wyswietla nyan cat a mam 27 lat i co XD

gdyby nie sól nikotynowa w liquidach to nigdy bym nie rzucił palenia fajek.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 303 / 53 / 3
Kurna, ale to ile za młodych ludzi się za to bierze... Mam kolegę, jego siostra jest w 8 klasie podstawówki i na klasę jest jedną z trzech nievapujących. Wszystkie te smaki i ilość nikotyny. Młodzież tyle pali tego syfu, szkoda gadać. Niby zawsze palili, ale nie tak powszechnie w takich stężeniach. A do tego jakiś snusik jeszcze 35 mg. Nikotynizm u czternastolatków...
  • 1493 / 525 / 0
Ale te nadruki nie sprawią, że niepalący małolat po to sięgnie, nie wjebią kogoś niewjebanego, no chyba, że kogoś, kto i tak by to kupił bez nadruków. To jest chamskie zagranie producenta i żerowanie na już palących małolatach, fakt, ale nic ponad to. To głównie "influencerzy" (jak ja nienawidzę tego słowa) i "raperzy" robiący z nałogów modę oraz środowisko wciąga jeszcze niewjebanych, a nie nadruk gdzieś tam.

Propo małatów mnie najbardziej rozpierdalają dawki, palą dziennie kilka ml liquidu gdzie ilość nikotyny przekracza tą obecną np. w 5 paczkach papierosów, gdzie i przy wapowaniu wchłanianie chyba lepsze. Myśleć już te dzieci nie potrafią bez bucha, jeśli chodzi o ich działanie acetylocholiny to jest po prostu straszne, odcięci od tego się zachowują jakby mieli otępienie starcze, to się dobrze nie może skończyć. I już powoli zaczynają używać AI do wszystkiego, nawet prostych zdań czy dokańczania myśli, których nie pamiętają. Taka agenda współczesnego świata, tępy niewolnik to dobry niewolnik, ale kurwa no, IMO to im bardziej ryje mózgi niż mieliby piwkować i palić zwykle szlugi codziennie. To jest 24/7, również przy przebudzeniach, nakurwianie megadawek.
  • 3 / 1 / 0
25 grudnia 2024Merx pisze:
@meliszczegr ja mam w obudowie w pc włożonego esp32 t-display s3 na ktorym sie wyswietla nyan cat a mam 27 lat i co XD

gdyby nie sól nikotynowa w liquidach to nigdy bym nie rzucił palenia fajek.
Chodziło mi tylko o ewidentne kierowanie swoich produktów do grupy młodszej;) Nawet napisałam, że to przecież niż złego, ale jednak to jest próba trafienia do młodszego odbiorcy 🤷‍♀️
(i szanuję za nyan cata)
  • 238 / 50 / 0
Pacie tylko najniższe stężenia nie 20mg/ml tylko 3mg/ml to i tak już tak duża dawka, że receptory nikotynowe mają dość w końcu według badań nikotyna to silny agonista w bardzo niskiej dawce!

Wrzucajcie raz w tygodniu 60/90 mg Acodinu i powinno być git. No ewentualnie 2x w tygodniu jak dużo tego palicie a zazwyczaj tak jest, że się pali w kuchni/łazience/ w łóżku/ przed telewizorem XD
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 577 / 104 / 0
ja od trzech lat zwykłych nie palę, przeszedłem na elektryki i też staram się jak najmniej i jak najmniejsze moce palić, ale jednak całkowicie bez nikotyny ciężko. natomiast jak palę mocniejsze liquidy typu 12mg to często mam objawy przedawkowania nikotyny dlatego staram sie kupować 3mg lub max 6, chyba ze jestem zmuszony do większych bo akurat 3 lub 6 nie ma w sklepie. Jak dla mnie wszystko jest na plus. Nie śmierdzi, nie ma sub. smolistych. Wiadomo możliwe że w dalszych latach wyjdą jeszcze jakies negatywne skutki długotrwałego vapowania, ale myśle że i tak jest to bezpieczniejsze niż klasyki (z dzisiejszym stanem wiedzy)
:tabletki:
  • 303 / 53 / 3
Jak u Ciebie występują objawy przedawkowania przy 12mg to się boję o stopień nikotynizmu polskiej młodzieży. Często korzystają z jednorazówek, a chyba nigdy nie widziałem, żeby takowa miała mniej niż 20mg. Potem z epetów na snusy, żeby jeszcze zwiększać zawartość nikotyny we krwi. Całe szczęście wytwarza się nurt hejterów epapierosów, co uważam za dobre. Kiedyś myślano o papierosach jako o używce głównie dla kobiet, a mężczyzna, który palił był postrzegany jako kobiecy. Podobna tendencja jest widoczna dzisiaj z epami w znacznie mniejszej skali. Dorośli niech biorą co chcą, ale młodzież nie powinna mieć dostępu do epów. Szczególnie, że są one coraz częściej pierwszym spotkaniem z nikotyną. Jak dasz jakiemuś 14 latkowi papierosa z jego niedobrym smakiem to jest mniejsza szansa na nałóg, niż przy smacznym vapie. Poza tym jest to wspieranie gospodarki chińskiej kosztem polskiej młodzieży. Szkoda, że się uzależniają. Zakaz jednorazówek byłby dobry. Jeszcze może ograniczenie maksymalnej legalnej mocy liquidu do 6 mg, a mocniejsze byłyby na receptę.
  • 252 / 76 / 0
@krzychv
Potencjalnie 2 rzeczy moga byc szkodliwe, syf odparowujacy z grzalki, zwlaszcza w tanich jednorazowkach, oraz to ze z ustnikiem (czyscic!) jest ten sam problem co byl przy jebanych maseczkach - kondensacja pary, a wskutek tego swietne warunki do rozwoju drobnoustrojow.

Ale ogolnie to sie podpisuje, tez preferuje elektryka, na poczatku tylko ciezko sie bylo przestawic na te przeslodzone aromaty.

@narcovoyage13

No tylko ze tabaka nigdy sie nie sprawdzala u mnie jako zamiennik - wtedy jeszcze - zwyklego papierosa.
Nie ta biodostepnosc, nie ten czas zadzialania. Tak ze czy snuss az tak pogarsza sytuacje to bym polemizowal.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.