4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9298 / 1807 / 2
A to jakie to są analogi mefedronu ? Ja siedzę w tym naście lat i jedyny analog mefedronu jak widziałem to było coś tam 4f-4mmc ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 692 / 159 / 0
@oooizneb

Na spokojnie można samemu odróżniać podstawowe ketony przy jakiejśtam wiedzy. Nie mówię o rozpoznawaniu 4f-metylobufedronu ale 3cmc łatwo rozpoznać chociaż łatwo pomylić z klefedronem ale klef ma większe kryształy i jest częściej taki jak pomarańczowawy kolor, kolor brudnej wody coś takiego. alfy mają charakterystyczne grudy, kilka dni temu swojej Pani zdalnie rozpoznałem a-php, więc nie mogłem tego spróbować czy powąchać. Co prawda widziałem raz a-pvp w kryształach i to chyba był wyjątek. mefedron ma też kryształy jedyne w swoim rodzaju biało-przezroczyste. No dużo tego jest. Tylko hexena kojarzę że był w pyle, no drobnym proszku.

I jak masz ogarniętego dilera to on też ma najczęściej dobry towar. Chyba że posucha jest to może się trafić faktycznie coś innego. Ale wtedy trzeba liczyć na siebie.
A jak bierzesz towar od Seby... No to się nie dziw że jest wszystko co klepie. Ma klepać XD
  • 9298 / 1807 / 2
@DobryWujas niestety ale nie da się wizualnie rozpoznać ketonów. Może po zapachu czy smaku ale po wyglądzie już nie. Na forach opisywane są metody syntezy w których opisane są sposoby krystalizacji w których możesz dostać przezroczyste czy nawet igiełkowe. No i jedna rzecz wymyka się tu spod tych definicji - puder.
Kilka lat temu bdb mefedron był w pudrze. Chłopaki nawet go wysyłali na gc-ms i wyszedł mefedron.
Do tego słyszałem (nie wiem ile w tym prawdy), ze swojego czasu Ci słabsi dilerzy kupowali z Chin jakieś 4-CDC, mieszali z mmc i otrzymywali ładne kryształy. Bo wieksosc tych substancji z chin które koło mmc czy cmc były wykonane naprawdę ładnie.
A co do wielkości kryształów to też kwestia krystalizacji. Ja widziałem 3, 4cmc w dużych, małych czy nawet w bardzo małych kryształkach.
Wchodzić i głosować
  • 692 / 159 / 0
Masz po części rację @Stteetart.

Po zapachu łatwo rozpoznać alfopodobne. Charakterystyczna woń dentysty/chemii + niemytego chuja która bardzo intensywnie wzrasta przy topieniu. Jak mam podejrzenie że to alfa to zawsze proszę o położenie małej ilości na łyżce i delikatne stopienie jej. Chodzi o tempo topienia się oraz kolor olejku który powstaje. Wiadomo, alfy topią się w ok. 70 stopniach Celsjusza, więc zapalniczkę wystarczy trzymać dwie do trzech sekund i powstaje olej początkowo przezroczysty, potem żółtawy i im dalej się jara tym bardziej czarny się robi. :)

Co do 3-CMC to uważam, że zawsze występuje jakby w mniejszych kryształkach i też fajnie doczyszczony, np. są wersję glass, a kryształki są najczęściej serio drobne. Ja wiem? Do 0,5cm średnicy to najczęściej takiej wielkości. Znam też smak metaklefedronu i jest on słono-gorzki. Słoność jak sól kuchenna, gorycz umiarkowanie intensywna.

4-CMC zawsze trafiałem na większe kryształki, nawet czasami 5g w krysztale bywało. I on porusza się w kolorach ciepłych. Nie przypominam sobie bym widział klefa w wersji glass.

Nepik też ma fajne alfopodobne grudy. Tylko jest biały jak śnieg i przypomina mi fetę aż.

Oczywiście że to nie są metody dające 100% trafialności. No ale zdobywając taką wiedzę już nie wciśnie Ci nikt pomarańczowego kryształa mówiąc, że to NEP.

A co do sposobów krystalizacji... no cóż dobór rozpuszczalnika robi swoje.

Dzięki za zwrócenie uwagi.
  • 3136 / 873 / 5
Bzdury kosmiczne. Nie da się po wyglądzie rozpoznać substancji.
Nigdy nie miałem nepa podobnego do fety, miałem różne fety i alfy, różne 4mmc, różne 3cmc itp. itd.
Tutaj masz dwa sorty 4-MMC, oba książkowe działanie. Z czego jeden bezwonny i prawie nie czuć go w nosie.
20241121_014113.jpg
20241121_014103.jpg
20241120_192720.jpg
A tutaj trzeci, który wygląda i pachnie jeszcze inaczej niż dwa poprzednie.
20241203_181226.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2024 przez DzoBajden, łącznie zmieniany 2 razy.
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 9298 / 1807 / 2
A to Cię zdziwię @DobryWujas jeden z moich pierwszych hexenow był pomarańczowy. A działanie naprawdę petarda.
Wchodzić i głosować
  • 65 / 23 / 0
17 grudnia 2024DobryWujas pisze:
@oooizneb

alfy mają charakterystyczne grudy, kilka dni temu swojej Pani zdalnie rozpoznałem a-php, więc nie mogłem tego spróbować czy powąchać. Co prawda widziałem raz a-pvp w kryształach i to chyba był wyjątek. mefedron ma też kryształy jedyne w swoim rodzaju biało-przezroczyste. No dużo tego jest. Tylko hexena kojarzę że był w pyle, no drobnym proszku.

I jak masz ogarniętego dilera to on też ma najczęściej dobry towar. Chyba że posucha jest to może się trafić faktycznie coś innego. Ale wtedy trzeba liczyć na siebie.
A jak bierzesz towar od Seby... No to się nie dziw że jest wszystko co klepie. Ma klepać XD
Nie odbierz źle tego co napisze bo wcale nie neguję że udało Ci się zdalnie zidentyfikować keton ale opierając się na swoim doświadczeniu nigdy bym się nie podjął czegoś takiego żeby tak komuś "wróżyć z fusów". Dwa te same ketony jak np. 4MMC x dwóch różnych syntez mają prawo różnić się wielkością czy kształtem kryształów. Nawet w czasach przed banicją RC w Polsce w jednym sklepie potrafiły być 3 różne sorty 3CMC (choć bywało i tak że to niekoniecznie było to czym miało być). Nawet po zapachu może być ciężko o pewną identyfikację. Zdecydowanie łatwiej byłoby przypisać krysztal do rodzaju ketona, np. alfa pvp tak jak ktoś wspomniał wali brudnymi kutasami ale alfa PHP czy alfa pihp też moim zdaniem zajeżdżały kutasówą... Więc pewniej byłoby stwierdzić że to może być coś z alfa-pirolidynoketonów. 3CMC i 4CMC też pachną podobnie moim zdaniem.
Ja mefedron i kilka innych ketonów rozpoznaje po smaku w ustach który pojawia się w trakcie iniekcji %-D paskudne CMC rozpoznaję w jednej sekundzie, aż mnie wykręca jak pomyślę o tym paskudnym smaku, no i mimo że mogą być różne sorty o różnych kolorach czy kształtach kryształów to smak zawsze był ten sam
  • 67 / 7 / 0
17 grudnia 2024DzoBajden pisze:
Bzdury kosmiczne. Nie da się po wyglądzie rozpoznać substancji.
Nigdy nie miałem nepa podobnego do fety, miałem różne fety i alfy, różne 4mmc, różne 3cmc itp. itd.
Tutaj masz dwa sorty 4-MMC, oba książkowe działanie. Z czego jeden bezwonny i prawie nie czuć go w nosie.
20241121_014113.jpg20241121_014103.jpg20241120_192720.jpg
A tutaj trzeci, który wygląda i pachnie jeszcze inaczej niż dwa poprzednie.
20241203_181226.jpg
Na drugim zdjeciu wygląda jakby sodą chrzczone xd tez mialem ostatnio w prochu ,nie lubie bo gardło zapycha przy wciąganiu. Ale czy to byĺo 3-4 mmca tego nie wie nikt😂
  • 3136 / 873 / 5
To bardzo małe kryształki "cukier". I tak trzeba jeszcze to rozetrzeć przed zajebaniem.
Btw. Różnica w działaniu 3 i 4mmc hest dosyć spora.
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 692 / 159 / 0
@JebacMilosc

A-php rozpoznałem po bardzo szybkich psychozach wywoływanych przyjmowanej donosowo oraz po niskiej temp. topnienia. Zwyczajne stopienie na łyżce I pojawieniu się zapachu kutasa który opisałeś. Poza tym zapach opisała jako apteczny. Kolor żwiru zmieszanego z piachem.

Co do 3cmc to prawda i masz za to karmę, bo są wersję honey, Gold itd. Różniące się ilością syfu. Mój klefedron i ten który zwykle widywałem miał zawsze większe kryształki i muląco speedujący wjazd donosowo. Myślę, że co do brudnego mefedronu mógłbym się pomylić. Opisywałem relatywnie czysty.

@DzoBajden

Uwierz mi, że podstawowe i znane substancje się da. Używając domowych metod właśnie jak podgrzanie na łyżce. I już masz wykluczone wszystko poza alfami i nepem. Mój nep był biały, po skruszeniu jak śnieg. amfa też mi się zdarzała. Mało tego! Nawet w grudach dostawałem. Jak dostawałem żółtą to inna sprawa.
Nie odniosłem się do zdjęć. Tego w proszku faktycznie bym nie rozpoznał. Ale 1 drogą dedukcji myślę że tak.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.