Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 28 / 4 / 0
Biorę wenle 75 jakoś 2 tygodnie, lęki mniejsze, śpię dobrze, nie wiem czy dzięki niej czy przez to że nie pije. Kusi mnie bardzo Duloksetyna, jak myślicie, trzymać się tej wenli którą mam nawet na zniżkę czy pomyśleć o przejściu na Duloksetyne ?Wydaje mi się że mój psychiatra bardzo boi się tej noradrenaliny którą daje duloksetyna i wyższe dawki wenli

scalono @V44

Proszę załączyć

Czy dodanie mianseryny pomoże na zaburzenia seksualne równie dobrze jak mitrazepina ? (mianseryna dużo tańsza)

scalono - lady

Proszę o scalenie

Dzisiaj byłem na dłuższym wypadzie w mieście, jednak lęki dalej są, taki dziwny strach przed ludźmi i spore poddenerwowanie, może potrzeba więcej czasu dać tej wenli

Mały plus taki że dalej libido bardzo wysokie
Zauważyłem również że zacząłem obgryzać skórki wewnątrz ust, tzn wewnętrzną stronę policzków, może faktycznie ta noradrenalina nie jest dla mnie, psychiatra na NFZ, nawet nie mam jak się skonsultować, echh co zrobić? Dalej brać?

przemyśl proszę co chcesz napisać bo nie będziemy tworzyć ścian tekstu i 10 razy scalać. i używaj opcji edytuj. -lady
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2024 przez piotr3339, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 25 / 5 / 0
Mi lekarz dał wenlę, bo ponoć ciut mocniejsza i Duo jest osłabione jak jarasz szlugi
  • 1666 / 269 / 0
Ja tam palę jednego za drugim ale duloksetyna wystrzeliła mnie niesamowicie, żaden inny lek tak mnie nie stymulował, nawet bupropion czy reboksetyna. Pierwsze kilka dni to było jakbym najadł się fety.
  • 803 / 458 / 0
11 grudnia 2024piotr3339 pisze:
Biorę wenle 75 jakoś 2 tygodnie, lęki mniejsze, śpię dobrze, nie wiem czy dzięki niej czy przez to że nie pije. Kusi mnie bardzo Duloksetyna, jak myślicie, trzymać się tej wenli którą mam nawet na zniżkę czy pomyśleć o przejściu na Duloksetyne ?Wydaje mi się że mój psychiatra bardzo boi się tej noradrenaliny którą daje duloksetyna i wyższe dawki wenli

scalono @V44

Proszę załączyć

Czy dodanie mianseryny pomoże na zaburzenia seksualne równie dobrze jak mitrazepina ? (mianseryna dużo tańsza)

scalono - lady

Proszę o scalenie

Dzisiaj byłem na dłuższym wypadzie w mieście, jednak lęki dalej są, taki dziwny strach przed ludźmi i spore poddenerwowanie, może potrzeba więcej czasu dać tej wenli

Mały plus taki że dalej libido bardzo wysokie
Zauważyłem również że zacząłem obgryzać skórki wewnątrz ust, tzn wewnętrzną stronę policzków, może faktycznie ta noradrenalina nie jest dla mnie, psychiatra na NFZ, nawet nie mam jak się skonsultować, echh co zrobić? Dalej brać?

przemyśl proszę co chcesz napisać bo nie będziemy tworzyć ścian tekstu i 10 razy scalać. i używaj opcji edytuj. -lady
Możesz dodać mianserynę. Wtedy SNRI będą działać po prostu mocniej i lepiej.
Co do libido - grasz w rosyjską ruletkę jak każdy kto bierze te leki.
Jakieś 10% osób niestety w nią przegra.
Skalkuluj sobie czy chcesz ryzykować.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 1666 / 269 / 0
Zwiększyłem wenlę do 450 mg bo zaczęła wracać apatia i związana z tym złość, biorę jeszcze 75 mg klomipraminy także jest silne działanie na noradrenalinę. Póki co jestem lekko bardziej ożywiony i skupiony, żadnych negatywnych efektów nie odczuwam. Dodatkowo od kilku dni biorę 30 mg mirtazapiny na sen, ale to tylko tymczasowe bo ona zawsze prędzej czy później wywołuje u mnie lęki i zamiast niej będę brał trazodon.
  • 216 / 76 / 0
@zburzony przecież dowalenie takiej dawki SNRI i jeszcze dołożenie drugiego tylko pogłębi apatię. Czego Ty w ogóle oczekujesz od tych leków? Bo czytam, że co chwilę coś zmieniasz i po początkowym okresie entuzjazmu finalnie nie jesteś zadowolony z efektu i tak w kółko. Przecież to żadne leczenie tylko jakieś kompulsywne poszukiwanie legalnego haju. Ogarnij sobie jeden, góra dwa leki, pobądź na jednej dawce przynajmniej te 2 miesiące żeby miało to w ogóle jakąś szansę się ustabilizować i pracuj nad sobą. Cudowna pigułka która rozwiąże wszystkie Twoje problemy nie istnieje.
  • 1666 / 269 / 0
@halowpierdol nie szukam cudownej pigułki która rozwiąże wszystkie moje problemy tylko leków które zwalczą apatię, anhedonię i lęk. Ten ostatni to od zawsze największy problem, kiedy udaje się go opanować szukam czegoś co mnie ożywi i wyrwie z marazmu i depresji. Powiedzmy że szukam leków które będą działać tak jak bupropion, tylko bez powodowania lęku, i które lepiej od niego poprawią nastrój.
Przez lata brałem tylko jeden lek, niestety wszystkie się zużyły. Fluwoksamina i duloksetyna solo były świetne, ale niestety do czasu, dlatego teraz jadę na combo różnych leków. A co do wenlafaksyny to zawsze chciałem przekonać się jak zadziała na mnie max dawka, brałem ją kilka razy w ciągu tych dwudziestu lat w zakresie 150-375 mg. Te 450 mg dzisiaj nie pobudziło mnie tak jak się spodziewałem ale jest pewne ożywienie, jeśli ten stan się utrzyma to będę zadowolony.
  • 449 / 175 / 0
@zburzony ale on się nie utrzyma na stałe. To mogę Ci powiedzieć na pewno.
Twoje branie leków nawet ciężko nazwać leczeniem, bardziej jakimiś dziwnymi eksperymentami.
  • 1666 / 269 / 0
@ladyinnaightmares z tymi eksperymentami to by się zgadzało, zawsze lubiłem na sobie eksperymentować, dlatego swego czasu próbowałem każdej możliwej używki. To jak biorę teraz leki na pewno ma z tym związek, myślę że dobry psycholog bez problemu by to wyjaśnił:)
  • 803 / 458 / 0
Nie tędy droga. Też byłem 3 miesiące na 450 mg w ośrodku odwykowym. Apatia się pogłębiła, nie mówiąc że po odstawieniu stan taki utrzymuje się już 10 miesięcy. Te leki trwałe zmieniają mózg.
Nie biarac już ich ponad rok nadal nie czuję się sobą. Nie odczuwam lęku, mam jakby zamrożone ciało. Myślę że zablokowało mi po prostu receptory.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.