...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 210 / 32 / 3
Nigdy nie brałem, mam założenie czysto hipotetyczne, które u niektórych działa w prostszych kwestiach jak np rzucenie słodyczy. Metoda polega na byciu ciągle "kuszonym" i ciągłym ćwiczeniu silnej woli. Czyli, podając przykład, uzależniony od kody zawsze ma na stole paczkę tjoko i w ten sposób ćwiczy silną wolę. Wiadomo, że się prędzej czy później się złamie, ale chodzi o to, by być w stanie odmówić mimo możliwości, a nie tylko uciekać od problemu np. wyrzucając wszystko. Myślicie, że są jakieś przypadki kiedy taka metoda mogłaby działać?
Wer schön sein will, der muss auch leiden.
  • 3 / 1 / 0
Kuszenie się do sięgania po substancje doprowadzi do zwiększenia intensywności głodu narkotykowego, a nie do jego osłabienia... Lepszym podejściem jest zupełne odcięcie się od substancji.

A co się tyczy doraźnego sposób na głód narkotykowy to mi (jak czułem taki impuls żeby przyćpać) pomagało jak wziąłem sobie kartkę i długopis i pisałem co czuje w danej chwili - z reguły do były jakieś głupoty ale po jakimś czasie, zapisaniu kartki w zeszycie ten impuls mijał
  • 3024 / 517 / 0
02 września 2024narcovoyage13 pisze:
etoda polega na byciu ciągle "kuszonym" i ciągłym ćwiczeniu silnej woli.
Niestety ale to nie działa.
Największe głody mnie łapią jak rzuca fajki, a o trzymaniu używki na stole to czysty masochizm nie mający nic wspólnego z ćwiczeniem silnej woli.
O uzywce najlepiej nie myśleć trzymając się jak najdalej od wyzwalaczy
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 5 / / 0
Stanowczo antydepresanty. Ja przyjmowałam Miravil (sertralina). Głody minęły wystarczy pół roku brania. Początki były trudne ale im dalej w las tym większe drzewa.

Używamy nazw substancji czynnych, nie nazw preparatów. @Vetulani44
  • 2745 / 351 / 0
Ja teraz odstawilem fenta z " buta " bez redukcji dawek itp .. a wiecie jak ? W pierwsza/ druga dobe pojechalem do berlina tam mialem zajęta głowę ( i myślę ze to jest najważniejsze zeby głowę zająć) wróciłem teraz jest jakos 5doba bez fenta a brałem 1-2plastry do ryjca dziennie czyli 33mg fenta .. wgl nie myślę o wzięciu fenta itp jedynie bezsenność strasznie męczy co jest normalne ale nie ma tego duposcisku w dodatku rower i siłka i można dać rade
  • 1 / / 0
Zawsze tylko czytałem wszelkie tematy nigdy się nie udzielałem nawet nie wiedziałem gdzie coś mogę sam dodać chciałem spytać co robicie na głody żeby se z nimi poradzić jestem ponad 1,5 roku czysty ale mnie od kilku miesięcy odkąd zostawiło mnie sporo osób rozkurwia żeby zajebac tylko a nie chce wracać na terapię bo rozdrapywanie mi nie pomagało totalnie kiedyś wystarczyło zagryźć zęby a teraz to trwa i trwa

Przeniesiono do odpowiedniego wątku @V44
  • 10 / 5 / 0
Ja często jak mam duże ciśnienie żeby się naćpać to wrzucam w siebie trochę MPH w leczniczych dawkach i całe parcie na walenie schodzi na jakiś czas . Rozwiązywanie problemu tematu tematem ale no działa I Mam MPH przepisane od lekarza tak więc to nie są narkotyki tylko leki TAK TO DIZALA WŁAŚNIE TAKA JEST RZECZYWISTOŚĆ
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?

Zapach palonej marihuany wystarczającym powodem do przeszukania samochodu przez policję w Illinois

Sąd Najwyższy Illinois orzekł, że zapach marihuany jest podstawą do przeszukania samochodu przez policję. Tym samym nie zgodził się z wcześniejszym orzeczeniem sądu, zgodnie z którym sam zapach palonej marihuany nie jest wystarczającym powodem do przeszukania auta.

CBŚP: Uderzenie w narkogrupę powiązaną z międzynarodowym kartelem narkotykowym

7 osób podejrzanych i przejęte narkotyki, to efekt działań warszawskiego CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej Warszawa-Praga. Grupa zajmowała się przemytem narkotyków z Hiszpanii do Polski, a następnie ich wprowadzaniem do obrotu. Z ustaleń śledczych wynika, że gang mógł przemycić 800 kg narkotyków.