...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Siemka, ostatnio, czyli 2,3 razy w tygodniu wale kryształ chciałabym mniej, a najlepiej to w ogóle, tyle że czasami jest bardzo ciężko samej bez wsparcia, nawet jak już nie ma spływu nie działa wiem o tym to nadal wale, mimo że nie działa wiem strata tematu, ale nie wiem wtedy się wyłączam i nie wiem, jak to się dzieje, że wciągam kolejną myślę sobie no może spłynie może klepnie, czy są tu osoby, które chciałyby się ze mną powspierać w detoksie jak tak to zapraszam na priv :).
  • 14 / 1 / 0
Miałem podobną sytuację, tylko, że z 3-MMC, a nie 4-ką. Waliłem ciągi po dwa miesiące bez przerwy no czasem góra dwa trzy dni i dalej krysz trójki, to było w czasach, kiedy kole***oner był legalny i dopy latały jak świeże byłeczki ludziom po kopertach, a sklepy z dopalaczami kwitły w najlepsze.

Lecisz ostro z tego co widzę, skoro odważyłaś się tu to napisać..

..Popełniasz głupi, a zarazem niebezpieczny dla Twojego zdrowia i życia błąd: walisz, jak nie kopie. Masz ściorany organizm i do tego walisz, słuchaj to nie działa tak.. ..Musisz zregenerować choć trochę receptory dopaminergiczne, daj sobie tydzień bez kryształu, odpocznij, wypij meliskę.
  • 10 / / 0
Tak działa właśnie uzależnienie/nałóg…opisałaś schemat ciągu, czyli zażywanie substancji po mimo widzu że nie działa lub wręcz niszczy Twój organizm i psychikę…potrzebujesz detoksu i sztywnego planu dnia. Może mitingi będą pomocne w utrzymaniu abstynencji ( są również w formie online)….Warto umówić się na konsultację do poradni uzależnień jeśli masz problemy z motywacją…może akurat to coś dla Ciebie …pozdrawiam i dużo zdrówka życzę 🙂☀️
ODPOWIEDZ
Newsy
Stał bez spodni, zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę

Do niecodziennej sytuacji doszło na Pradze-Południe. Strażnicy miejscy patrolujący dzielnicę dostrzegli mężczyznę, któremu brakowało dolnej części garderoby. Okazało się, że zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę.

Centrum Krwiodawstwa rozdaje darmową marihuanę w ramach wydarzenia „Bleed for Weed”

W sobotę, 16 listopada 2024 r., mieszkańcy Illinois będą mieli wyjątkową okazję, by nie tylko pomóc innym, oddając krew, ale także odebrać bezpłatny produkt z marihuaną. W ramach inicjatywy „Bleed for Weed”, Centrum Krwiodawstwa Doliny Rock River (RRVBC) i dystrybutor Lyfe Cannabis połączyli siły, aby zwiększyć liczbę dawców krwi, oferując nietypową zachętę – darmową marihuanę. Ta innowacyjna akcja budzi coraz większe zainteresowanie, a także przyciąga uwagę zarówno darczyńców, jak i mediów.

Zmiany w mózgu u użytkowników marihuany mogą wynikać z innych czynników, twierdzą naukowcy

W miarę jak marihuana zyskuje popularność zarówno w celach medycznych, jak i rekreacyjnych, rośnie potrzeba zrozumienia jej długofalowego wpływu na zdrowie, szczególnie na strukturę i funkcje mózgu. Najnowsze badanie opublikowane w czasopiśmie BMJ Mental Health rzuca światło na tę kwestię, sugerując, że zmiany w mózgu związane z marihuaną mogą nie mieć charakteru przyczynowego. To odkrycie otwiera nowe wątpliwości dotyczące wpływu marihuany na zdrowie, które mogą być kluczowe dla dalszego kształtowania polityki zdrowotnej.