...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
  • 1 / / 0
Siemka, ostatnio, czyli 2,3 razy w tygodniu wale kryształ chciałabym mniej, a najlepiej to w ogóle, tyle że czasami jest bardzo ciężko samej bez wsparcia, nawet jak już nie ma spływu nie działa wiem o tym to nadal wale, mimo że nie działa wiem strata tematu, ale nie wiem wtedy się wyłączam i nie wiem, jak to się dzieje, że wciągam kolejną myślę sobie no może spłynie może klepnie, czy są tu osoby, które chciałyby się ze mną powspierać w detoksie jak tak to zapraszam na priv :).
Artykuły
Newsy
Zwierzęta spożywają alkohol częściej, niż nam się wydaje

Spożycie alkoholu wśród zwierząt jest bardziej rozpowszechnione, niż sądzimy – uważają naukowcy w University of Exeter, University of Calgary i College of Central Florida. Przypominają oni, że etanol jest obecny niemal w każdym ekosystemie, należy więc przyjąć, że prawdopodobnie jest regularnie spożywany przez większość zwierząt odżywiających się owocami i nektarem. Swoje wnioski uczeni opublikowali na łamach pisma Trends in Ecology & Evolution.

Stał bez spodni, zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę

Do niecodziennej sytuacji doszło na Pradze-Południe. Strażnicy miejscy patrolujący dzielnicę dostrzegli mężczyznę, któremu brakowało dolnej części garderoby. Okazało się, że zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę.

Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku

Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.