Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 47 / 15 / 0
Celowałbym w 50mg i ewentualna dorzutka 50mg później. No 100mg na pewno powinno uśpić po psylocybinie ale bez tolerancji na kwetiapinę to może i 50mg załatwi sprawę, dlatego rozbiłbym to na ewentualne dwie dawki
  • 22 / 6 / 0
Witam wszystkich
Ogólnie czeka mnie pierwszy trip na grzybkach, ale pierw musza sie ususzyć (grziby z growkita colombian jeśli to istotne) i moje pytanie brzmi ile tego na początek zjeść? jest jakiś przelicznik albo coś? wybaczcie jeśli głupie pytania, ale totalnie nie znam się jeszcze na temacie.

Fajne te grziby ogólnie? czego moge sie spodziewać/jak się przygotować? to bedzie mój pierwszy kiedykolwiek w życiu kontakt z psychodelikami.

Jeśli wkręciłby sie jakiś badtrip to zwykłe benzo typu rolki/lorafen mi to wyłączy?
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2024 przez capgrassyndrome, łącznie zmieniany 1 raz.
żyj krótko, umieraj młodo, pozostaw atrakcyjne zwłoki
  • 464 / 102 / 0
Przygotuj się na to, że będzie zupełnie inaczej niż sobie wyobrażasz.

Bad trip jest częścią tripa i imo to trzeba przeżyć. A nie łapać się od razu za benzo. Nie zawsze jest fajnie, ale nie po to są psychodeliki, żeby zawsze było super.

Dawek nie proponuję, łatwo znajdziesz w internecie.

Proponuję zacząć od mniejszych dawek, ale szkoły są różne.
  • 3357 / 550 / 1
wczorajcapgrassyndrome pisze:
Witam wszystkich
Ogólnie czeka mnie pierwszy trip na grzybkach, ale pierw musza sie ususzyć (grziby z growkita colombian jeśli to istotne) i moje pytanie brzmi ile tego na początek zjeść? jest jakiś przelicznik albo coś? wybaczcie jeśli głupie pytania, ale totalnie nie znam się jeszcze na temacie.

Fajne te grziby ogólnie? czego moge sie spodziewać/jak się przygotować? to bedzie mój pierwszy kiedykolwiek w życiu kontakt z psychodelikami.

Jeśli wkręciłby sie jakiś badtrip to zwykłe benzo typu rolki/lorafen mi to wyłączy?
Jeśli nie zażywasz żadnych leków i jesteś z grubsza zdrową osobą - do 5g dobrze suszonych.
Poradniki mówią że niby 3g to już dużo ale w moim przypadku to chyba było za mało.
Zjedz może 2-2,5g.suszkow. sprawdź jak będzie.
Jeśli słabo, bez spektaklu ale bez negatywnych objawów - weź i następnym razem zjedz 3-5 ;)

Tak, lorafen i benzo pomagają
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3196 / 606 / 0
Podobno, a nawet na pewno jest akcja anty muchomorom, wysokie kary za handel itp.
JEŚLI 1000 RAZY COŚ CI NIE WYSZŁO,
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
  • 497 / 102 / 0
@capgrassyndrome

Przygotuj sobie dobre warunki, w domu polecam zrobić sobie jakiś fajny kąt, gdzie będziesz się czuł bezpiecznie, na początek tripu coś lekkiego do oglądania/słuchania, jak już trip się zacznie to sam będziesz wiedział co dalej. Fajnie też mieć kogoś do wspólnego tripowania, ale jeśli nie jest to ktoś z kim się super dobrze czujesz to już lepiej solo. Zjedz coś lekkiego z 2h przed tripem, przygotuj też sobie jakieś owoce, kanapki, sok (możesz się zrobić głodny podczas tripu, fajnie mieć coś gotowego pod ręką). Celowałbym w te 3g, będzie fajnie. Daj się porwać grzybkom, niczego nie oczekuj, olej benzo, Twoja głowa sama Cię poprowadzi .

@Verbalhologram

Na Fb roi się od randomów wrzucających filmy jak jedzą całe grzyby zaraz po zerwaniu, jak ktoś napisze że możnaby trochę uważać to atak jakby im ktoś matkę obraził. Wystarczyłoby się trochę mniej afiszować i nie pisać rzeczy typu "amanita to dar od boga, moje 3-letnie dziecko je codziennie dwa kapelusze na czczo, jeśli boli kogoś po tym brzuch to nie jest gotowy na święty graal", albo się przechwalać, że po 30 sztukach zrozumiało się sens życia. Od roku mikrodozuję codziennie, po 6-letnim ciągu odstawiłem benzo i baclofen, nie piję alko, działa :)
  • 464 / 102 / 0
Robisz mikro amanity?
  • 497 / 102 / 0
Tak, dokładnie od roku. Podchodziłem bardzo sceptycznie, ale to faktycznie działa. Jem około pół ususzonego kapelusza dziennie (jak duży to ćwierć), nigdy więcej, czasem robię parę dni przerwy. Negatywnych objawów nie zauważyłem, z widocznych pozytywów udało mi się w końcu odstawić benzo i baclo i tutaj amanita pomogła mi bardzo, jadłem ogromne ilości benzo i nie umiałem zejść z ostatnich dawek diazepamu, przy amanicie zrobiłem to praktycznie od ręki. Działa na mnie bardzo uspokajająco, ale nie zamula, taki idealny mindset (spokój, koncentracja, humor). Fizycznego wpływu na zdrowie nie zauważyłem, ale ja zawsze byłem zdrowy jak koń, ważne że nie szkodzi, a nareszcie nie muszę łykać tych pieprzonych tabletek.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Na jakie dolegliwości pacjenci w USA najczęściej stosują medyczną marihuanę?

Jakie dolegliwości pacjenci w USA leczą za pomocą medycznej marihuany? Sprawdź, dlaczego medyczna marihuana w USA cieszy się taką popularnością!

Międzynarodowa konferencja o marihuanie w Niemczech: Politycy omawiali zmiany w prawie

Spotkanie w Berlinie było kolejnym krokiem w serii międzynarodowych konsultacji zapoczątkowanych w 2022 r. przez Niemcy, Maltę, Luksemburg i Holandię. Każdy rok przynosi nowe doświadczenia i wyzwania, które kraje te wspólnie analizują. Tegoroczna konferencja zgromadziła nie tylko polityków, ale także ekspertów z Europejskiej Agencji ds. Narkotyków (EUDA), naukowców oraz przedstawicieli organizacji społecznych.

Niedorzeczny zarzut z powodu grzybków

31-latek w plecaku miał grzybnię halucynogennej łysiczki kubańskiej, a w mieszkaniu gotowe, już ususzone grzyby tego gatunku. Mężczyzna usłyszał zarzuty. Grozi mu do trzech lat więzienia.