Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 45 / 12 / 0
w kwestii jak w temacie, wątek ma co prawda 300 stron, nie będę czytał każdej, ale borykam i borykałem się z tym mocno latami (jestem zapalonym jaraczem zielska). Mimo nawet sporych przestojów w niepaleniu amotywacja i niechęć do działania się utrzymywała....
moim ostatnim odkryciem i game-changerem jest TRT, czyli testosteronowa terapia zastępcza w dawkach terapeutycznych, nie bomba. Muszę wam powiedzieć, że to jest totalny gamechanger. Po pierwsze w końcu człowiek ma coś energii, po drugie, jest w końcu chęć do działania. Do tego odrobina sportu i jest turbo zajebisćie, libido też skacze. Śpi się jak dziecko, w końcu chodzę wyspany, człowiek nie jest z jakimś takim zjebanym nastroju ciągle ze zwieszonym nosem. Mocno wam polecam badania hormonalne i zastanowienie się, może i u was są jakieś braki i niedobory hormonów.

Tak, wiem, wszyscy są ćpunami, ćpają jak opętani, też ćpałem ale... w końcu trzeba przejść na ćpuńską emeryturę. Ja już na niej jestem i was na nią również zapraszam. Chwila ćpania, dłuższa lub krótsza, chwila zajebistego samopoczucia żeby potem wrócić do tego samego stanu co przed ćpaniem + dostać obuchem przez zwałę. Detoxy, psychiatryki. Ja już spasowałem.
  • 152 / 19 / 0
Ja tylko przypominam, że trwa rekrutacja do badania klinicznego leku o nazwie Aticaprant (https://clinicaltrials.gov/study/NCT05455684#contacts) - z tego, co wiem, to jest to pierwszy lek, który bezpośrednio celuję w anhedonię. Dużo ośrodków prowadzi rekrutację. Wiem, że niedługo zostaną dodane kolejne ośrodki (w tym mój okoliczny) i będę w nim brał udział.
  • 851 / 289 / 0
@T800
Jak to jest antagonista KOR, to już lepiej buprenorfinę napierdalać.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 5231 / 931 / 0
Zgloszę sie .
Lepiej spalic sie niz tlic jak zapałka.
Jakby to przynioslo odwrotny skutek
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 456 / 180 / 0
15 października 2024T800 pisze:
Ja tylko przypominam, że trwa rekrutacja do badania klinicznego leku o nazwie Aticaprant (https://clinicaltrials.gov/study/NCT05455684#contacts) - z tego, co wiem, to jest to pierwszy lek, który bezpośrednio celuję w anhedonię. Dużo ośrodków prowadzi rekrutację. Wiem, że niedługo zostaną dodane kolejne ośrodki (w tym mój okoliczny) i będę w nim brał udział.
Jako że brałam udział w tym badaniu klinicznym to się wypowiem, że masz totalnie złe informacje, bo badanie aktualnie jest zamykane %-D także chyba się spóźniłeś.
I nie polecam takiej pewności że byś się zakwalifikował bo kwalifikacja była bardzo trudna do przejścia. Moja lekarka, która jest badaczem w tym badaniu przez jakiś czas miała tylko jednego swojego pacjenta w tym badaniu - mnie, bo reszta poodpadała na drugim etapie kwalifikacji, albo nawet nie dotarła do 2 etapu.
To akurat było badanie, że jedna z pozoru nic nie znacząca wypowiedź, mogła człowieka zdyskwalifikować. Mnie lekarka doskonale przygotowała do kwalifikacji, tak jak każdego pacjenta którego chciała włączyć, a mimo to tylko ja przeszłam w całości kwalifikacje. Wiem, że na pewnym etapie musieli poluzować kryteria bo nie uzbieraliby grupy, bo 90% pacjentów odpadała na etapie kwalifikacji.
@ledzeppelin2 , to też dla Ciebie informacja, nie zgłosisz się.

I tak, na etapie kwalifikacji były badania w kierunku narkotyków i z krwi i z moczu.

EDIT: Dodam jeszcze że sponsor badania leci sobie w kulki i moja cierpliwość powoli się kończy i jak tak dalej pójdzie, to pójdzie skarga do Rzecznika Praw Pacjenta i Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, czyli organów nadzorujących badanie. Mają czas do końca miesiąca, a i tak dostali go już aż za dużo, bo 9 miesięcy - udział w badaniu miał być bezpłatny, a na chwilę obecną są mi winni jakieś 400zł, gdzie mój udział w tym badaniu zakończył się w styczniu, mamy październik. A wiem że przy innych badaniach ten sam sponsor zwraca od razu wszystkie poniesione koszty.
  • 510 / 111 / 0
14 października 2024biel pisze:
w kwestii jak w temacie, wątek ma co prawda 300 stron, nie będę czytał każdej, ale borykam i borykałem się z tym mocno latami (jestem zapalonym jaraczem zielska). Mimo nawet sporych przestojów w niepaleniu amotywacja i niechęć do działania się utrzymywała....
moim ostatnim odkryciem i game-changerem jest TRT, czyli testosteronowa terapia zastępcza w dawkach terapeutycznych, nie bomba. Muszę wam powiedzieć, że to jest totalny gamechanger. Po pierwsze w końcu człowiek ma coś energii, po drugie, jest w końcu chęć do działania. Do tego odrobina sportu i jest turbo zajebisćie, libido też skacze. Śpi się jak dziecko, w końcu chodzę wyspany, człowiek nie jest z jakimś takim zjebanym nastroju ciągle ze zwieszonym nosem. Mocno wam polecam badania hormonalne i zastanowienie się, może i u was są jakieś braki i niedobory hormonów.

Tak, wiem, wszyscy są ćpunami, ćpają jak opętani, też ćpałem ale... w końcu trzeba przejść na ćpuńską emeryturę. Ja już na niej jestem i was na nią również zapraszam. Chwila ćpania, dłuższa lub krótsza, chwila zajebistego samopoczucia żeby potem wrócić do tego samego stanu co przed ćpaniem + dostać obuchem przez zwałę. Detoxy, psychiatryki. Ja już spasowałem.
Ile miałeś testa przed wejściem na trt? Jak reszta hormonów?
  • 45 / 12 / 0
@nicki dolna granica zakresu/na progu. Prolaktyna wyżej.
  • 66 / 11 / 0
@biel to masz podobną sytuacje do mnie :) ja też jestem na TRT, kłuje obecnie 1ml co 7dni :) ale w 7dmy dzien od iniekcji teściu u mnie leży mam badanie sprzed niecałego miesiąca zrobione 7dni po strzale i teściu poniżej granicy.. ja już nie wiem co jest nie tak ;/ biore Kratom, ale żeby aż tak mi zbijał teścia? jak robiłem badanie 3 miesiace temu 4 dni po strzale (wtedy ćwiczyłem i brałem co 4dni teścia) to miałem górną granice :) no chuj, zobaczymy :)
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 152 / 19 / 0
@ladyinnaightmares

Być może mam zły link do badania. Mój lekarz prowadzi ośrodek w którym odbywają się badania kliniczne i poinformował mnie, że 7.10 otwierają to badanie, ale muszą jeszcze poczekać na zgodę z komisji europejskiej, czy coś takiego. A to z kolei ma się wydarzyć pod koniec października/początek listopada.

ten post jeszcze zostawię, ale proszę nie odbiegać dalej od wątku. Możecie założyć osobny wątek na temat badań nad lekami .
śpiąca
  • 456 / 180 / 0
@T800 , sprawdziłam i to o czym Ty mówisz to jest kolejny etap, do którego można się było zakwalifikować z automatu po ukończeniu tego w którym ja brałam udział. Ja zrezygnowałam z niego (a raczej podczas wywiadu tak odpowiedziałam celowo na pytania, żeby zostać wyrzuconą z badania), bo dla mnie ten lek nic nie robił, wręcz powodował nieprzyjemne skutki uboczne: w święta na polecenie badacza musiałam szukać miejsca gdzie zrobią mi EKG, bo ośrodek zamknięty, badacz poza Europą, POZ zamknięty i szukaj wiatru w polu, (a inni lekarze mając tylko opis leku z formularza świadomej zgody owszem przyjmą bo muszą, ale nie są chętni do jakichś interwencji skoro nie wiedzą z czym mają do czynienia), w końcu jeden z łaską dał mi ConcorCor w najmniejszej dawce i powiedział, że to musi zobaczyć główny monitor medyczny badania i zdecydować, bo on ma pełen protokół badania.
Nie wspomnę o częstych wizytach (2-3x w miesiącu) które mocno kolidowały mi z pracą, bo to tylko od rana możesz bo ośrodki krew wysyłają tylko do którejś godziny i owszem, zwolnienie bez problemu na te dni dostawałam, ale no żaden pracodawca nie będzie cierpliwy przez rok ponad skoro mu pracownik znika bez sensu kilka razy w miesiącu na jeden dzień.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.