28 sierpnia 2024Lujo pisze: Bedąc nastolatkiem, to czekanie przed domem aż faza zejdzie , bedąc upalonym, że rodzinka wyczai po oczach (chińskich-czerwonych-małych)
Zaschnięta ślina w kącikach ust (feta)
Krople Beta-Drin zakrapianie oczów za małolata po spaleniu zioła
Po szkole by nie jeść obiadu na fecie, mówiło się że jadło się kebaba
Kupowanie lufek w kiosku ruchu.
Kupowanie gum orbit rok 2004-2005 na sztuki po amfie
A co do wątku, to takich rzeczy jest sporo, większość została wymieniona. Z ostatnich dni to właśnie pocięte słomki mi się kojarzą najbardziej, szczególnie, że Aleshen ma w swoim kawałku taki wers:
Nie pytaj czemu są pocięte te słomki (ki, ki, ki)
(M-m, yeah-yeah, ha-a)
Chociaż wiem - nie mogę tego zakończyć
Co jeszcze? slang. Konkretne określenia, które zrozumiemy tylko my, bo kto normalny słysząc "majka" pomyśli o ujebaniu się opio? :D
U mnie w mieście już namierzyłem dwie osoby (oprócz mnie), które latają po aptekach po Thiocosyf - to uczucie więzi, aż się ciepło na serduszku robi :D Ogólnie jak w aptece słyszę, że ktoś kupuje thioco to od razu mam gotową łatkę dla tej osoby, i choć to niestosowne tak łatwo oceniać ludzi, to jeśli na oko zdrowy facet latem kupuje lek na kaszel, to wiadomo, że jest w tym drugie dno :)
Były w kiosku za 25 albo 30 groszy, 1.50 zł/cała paka
Jeszcze zapomniałem dodać, to dowód albo karty od prochu (niedoczyszczone)
Lufki czarne- w pokoju gdzieś położone i specyficznie pachniały
cytryny w kiblu :D
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.