Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 57 / 6 / 0
Powiedzmy że większa ilość. Co zrobić, aby zminimalizować przypał do minimum?
  • 2244 / 381 / 0
Pakowanie próżniowe.
  • 193 / 28 / 0
pakowanie prozniowe najlepiej x2, czarna folia kilka razy na zmiane z koperta, fajne sa tez takie folie ktore odbijaja sie od skanerow i nic nie widac co w paczce, nie wiem jak sie to dokladnie nazywa. + tez najlepiej jak zapakujesz prozniowo to przemyc alkoholem wszystko dokladnie. no i wszystko scisniete jak najbardziej w jak najmniejszy karton. Odpowiednie nadanie to tez wazne, nie wpisujesz danych nadawcy najlepiej zadnych, a jak juz to lewe, i jedyne legitne info na etykiecie to email odbiorcy zalozony na jakims torze
dawka czyni truciznę
  • 315 / 53 / 3
@opalonyben ta folia co odbija to chyba aluminiowa była. Tak coś kojarzę, że przy kradzieżach wykorzystywali, by nie było problemu z tymi słupami co pikają
  • 57 / 6 / 0
Właśnie zauważyłem że niektórzy używają takiej "nietypowej" folii w paczkach. A jak sprawa się ma z kamerami na paczkomacie? W przypadku wpadki nagranie pewnie ląduje na komendzie?
  • 193 / 28 / 0
@narcovoyage13 nie to nie aluminium, to jest taka specjalna pol przezroczysta, czarna
@Anonim512 jak sie dygasz isc wrzucic paczke to zaloz kominiarke i idz w nocy xd
dawka czyni truciznę
  • 1294 / 329 / 12
10 września 2024Anonim512 pisze:
Właśnie zauważyłem że niektórzy używają takiej "nietypowej" folii w paczkach. A jak sprawa się ma z kamerami na paczkomacie? W przypadku wpadki nagranie pewnie ląduje na komendzie?
Ja zawsze używam wyłącznie specjalnych worków z foli polietylenowej.

A na kamerkę CCTV można mieć wyjebane bo i tak jest niezgodna z RODO %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 57 / 6 / 0
@neurotoXXXsick To dobrze wiedzieć że jest niezgodna z RODO. Mógłbyś mi powiedzieć z jakiego powodu jest niezgodna?
  • 1294 / 329 / 12
naruszają prywatność i bezpieczeństwo - wszystko jest dokładnie wytłumaczone w unijnym rozporządzeniu o ochronie danych osobowych
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 57 / 6 / 0
@neurotoXXXsick dzięki za info. Na dniach pewnie będę korzystał z paczkomatu. Osobiście uważasz że lepiej zasłonić twarz np maseczką, czy lepiej nie robić przypału i normalnie na wyjebce podejść i nadać? Dodam tylko że to małe miasto.
ODPOWIEDZ
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.