Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Siemka, jest tu może ktoś kto schodził w benzo wspomagając się flumazenilem? W USA jest dopuszczony i pełno klinik które to oferują. Można podobno w domu samemu nawet, ale w moim przypadku bardziej interesowała by mnie jakaś klinika z taką usługa która wprowadza w sedacje/śpiączkę farmakologiczną na ten czas (bo podają ze 7-10 dni to trwa) Mam tam jakaś jedna klinikę w Serbii, staram się też skontaktować z jedną we Włoszech która z tego co dowiedziałem się w innym Włoskim szpitalu to robi, ale coś trudno to wygląda bo nikt tam nie odbiera.. Może Czechy? Niemcy? Korzystał ktoś w ogóle z takiego rozwiązania tutaj?
  • 933 / 292 / 5
Dziękuję za temat bo brakowało go.
Nie miałem przyjemności stosować flumazenilu ale thiocolchcos i owszem. Mimo iż działa znacznie słabiej to na mnie działał i zmniejszenie tolerancji na gaba-a wyczuwalne było.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 429 / 35 / 0
Flumazenil ścina Ci benzo praktycznie do zera, więc jak jesteś w ciągu to możesz wykitować, to jest spoko jak ktoś przadawkował i trzeba go ratować, a nie do schodzenia.
Pewnie w malutkich dawkach można go brać bo ucina benzo w organiźmie, ale to już eksperymenty na sobie.
  • 933 / 292 / 5
@PolitoxyJunkie Są to przebadane terapie, antagoniści upregulują receptory, działa, przyspiesza skręt, intesyfikuje go ale i skraca.
Nie wiem jak z padaczką, po czego by przeciwdrgawkowego nie dać to się z flmazenilem kłóci.
A śpiączka często zazwyczaj przez receptory GABA jest wspomagane, więc wątpię aby śpiączka była możliwe przy terapii flumazenilu
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.