Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Nie miałem przyjemności stosować flumazenilu ale thiocolchcos i owszem. Mimo iż działa znacznie słabiej to na mnie działał i zmniejszenie tolerancji na gaba-a wyczuwalne było.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Pewnie w malutkich dawkach można go brać bo ucina benzo w organiźmie, ale to już eksperymenty na sobie.
Nie wiem jak z padaczką, po czego by przeciwdrgawkowego nie dać to się z flmazenilem kłóci.
A śpiączka często zazwyczaj przez receptory GABA jest wspomagane, więc wątpię aby śpiączka była możliwe przy terapii flumazenilu
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.