Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 55 / 1 / 0
@narcovoyage13 czyli nie robili ci zadnej kontroli bagazu czy cos
  • 1784 / 242 / 0
Jak będziesz się wyróżniać na tle innych turystów to cię przeszukają na granicy nie ma reguły.
Odpuść przemyt bo za bardzo się tym przejmujesz.
  • 322 / 54 / 3
24 sierpnia 2024CristianoRonaldo pisze:
@narcovoyage13 czyli nie robili ci zadnej kontroli bagazu czy cos
Mnie nigdy nie przeszukiwali. Jak wyglądasz podejrzanie jak @nCuX napisał to mogą, ale jak będziesz się zachowywał normalnie, wyglądał normalnie i dasz dokumenty bez strachu w oczach to raczej nie będzie problemu. Częściej trzepią obywateli państw spoza UE. Ale jak masz polskie obywatelstwo to nie powinieneś się przejmować. A jak się serio boisz to sobie odpuść
  • 1000 / 269 / 0
Ryzykować parę lat wyroku czy nawet odsiadki za jakieś specyfiki zabawowe? To się nie kalkuluje, o czym wy w ogóle gadacie.

Przemyt to już kurwa nie przelewki.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1784 / 242 / 0
24 sierpnia 2024CristianoRonaldo pisze:
siema, jakbym chciał przewieźć ze 100g kratomu pociągiem w bagażu to jest jakiekolwiek ryzyko kontroli? W sebsie wiem ze w pl nielegalny ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby panowie policjanci robili z dupy kontrole pasażerowi pociągu
Sorry off top ale nie mogłem się powstrzymać ;)
Zawsze możesz to połknąć jak przemytnicy z Kolumbi hehehe
  • 19 / 1 / 0
W przyszlym miesiącu będę jechał do Zlina na tydzień - skąd mogę tam ogarnać dobrą mj i może chrzanik na czas pobytu? Oraz za ile:-)
  • 8 / / 0
Jade za parę tygodni do czech na festiwal w małym mieście. Rok temu przyjechałem z przekonaniem, ze to czechy wiec palenie latwo znajde. Niestety na festiwalu wiekszosc ludzi miala glownie krysztaly i bardziej festiwalowe rzeczy, lokalsi nie bardzo chcieli ze mna gadac i dlugo sie naszukalem. Czy ryzykuje cos jakbym zabral ze soba troche palenia, bede jechal pociagiem, ostatnio kontroli nie bylo, ale slyszalem ze czasem sie zdarza. Czy w zwiazku z dekryminializacja w czechach ryzykuje cos poza mandatem w przypadku gdy przeszukaja mnie w pociagu (z Polski do Czech)? W druga strone nie zamierzam juz zabierac nic.
  • 331 / 100 / 2
Ej ludzie nie uwierzycie ale byłem w Pradze i na rogu ulic U Luzickego seminare i N kampe jest taki sklep "marihuana SUVENYRY 100% legit" co jebało mi scamem na kilometr. Wszedłem do środka troche to obczajić z myślą że jest to jakieś CBD dla turystów że niby hehe Czechy hehe marihuana.
No ale sprzedawca zapewnił mnie że to co sprzedaje ma 20-25% THC, nie ma hhc itp. Miał w sprzedazy żelki, vapey i normalną marihuane i jakieś moonrocki.
Uznałem że chuj, skoro wprost mówi że jest tam 20% THC to kupie 1 grama jakiegos girl scout cookies. Po sprzedaży poczęstował mnie i moją dziewczyne vape'm. Wziąłem 2 buchy, wychodze ze sklepu jako posiadacz 1g gsc i po wyjściu ze sklepu od razu czuje że powoli robie się zjarany. 5 minut później już z pewnym przekonaniem stwierdziłem że jestem zjarany najprawdziwszą marihuanową fazą!
Pomyślałem, że pewnie ten vape którego nie sprzedaje ma naprawde THC, ale jego produkty które sprzedaje już go nie mają.

Ale dzisiaj postaonwiłęm zjarać lufke tej marihuany co kupiłem i to zioło wyglądzie, zapachu, paleniu się nie wyróżnia się zupełnie niczym na tle typowej marihauny jaką kupuje sie u dilera

I stwierdzam że się zjarałem. Jak Boga kocham on sprzedaje prawdziwą marihuane lub ewentualnie maczany na czymś co nie do odróżnienia przypomina faze THC.

I dodam że znam dzialanie THC jak i HHC i widze w tych dwóch fazach różnice. Tutaj zdecydowanie jest to THC.

Ogólnie polecam... Ale jestem w szoku jakim cudem on to tak na luzie sprzedaje? Serio aż takie luźne podejście do marihuany mają że już pozwalają to sprzedawać legalnie działalnością gospodarczym i to na samej starówce Pragi? Spotkałem w środku też Brytyjczykow, totalnych randomow, którzy twierdzili że regularnie robią zakupy w tym sklepie i ciągle są zjarani.
  • 76 / 13 / 0
Myśle, ze po prostu leci na farta i ma wyjebane, a przypal jest znikomy. Zapewne niedługo sklep zamknie albo przeniesie. W Pradze jest tez znany pub gdzie sprzedają zioło jak zamówisz piwo i podasz hasło.
W Londynie regularnie pojawiają się male nielegalne kofiki, które się szybko przenoszą. To już w wielu krajach idzie w kierunku pełnej legalizacji i dostępności w sklepach.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...