Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1299 / 258 / 0
06 lipca 2024Ptaszyna pisze:
Jeżeli ktoś zarabia 6 k to jest to całkiem przyzwoity zarobek o ile ma własną nieruchomość np. otrzymaną w spadku
To mnie właśnie wkurwia... jak ktoś z dupy po prostu otrzyma spadek a ja go nie mam - to jest lipa niewyobrażalna... (a nie mam...)
Bo ja wydaje prawie 3k na ratę za chatę w Polsce,
ale na szczęscie zarabiam za granicą i wynajmuję 1 pokój studentce %-D ale to tego i tamtego...

po covidzie i inflacji ceny w Polsce to jakiś żart, spierdalaj stąd, ja robię zakupy w Niemczech na siedem dni z chemią za 100 euro (na 7 DNI! a nie oszczędzam czy cuś)
to chyba mniej niż w polsce
a zarabiam... więcej...

świat nie wytrzymuje, ale wg mnie europa i tak wytrwa na szczeście najdłużej
ludziom odechciało się zarabiać za grosze, bo pojawił się inernet, który nie jest kontrolowany przez władze
i ludzie widzą co jest pięć i dziesięć

ludzkość czeka mały upadek, ale wg mnie nie za naszego życia na szczęście (ale blisko tego..)
i na szczęście europa raczej upadnie ostatnia,
ameryka już wpierdala się na dno,

chiny tym bardziej
ogólnie populacja chińczyków i ich produkcja trzyma bardzo grubą gałąź tego świata,
ale w dobie internetu Chińczycy (mam do nich szacun) widzą, że inni ludzie nie muszą zapierdalać 12h tak jak oni %-D
i powoli mają to w piździe
dlatego rząd chce kontrolować internet, ale ja ma to w piździe,
niech się następne pokolenie martwi,
młode głowy może to ogarną 🧐🤔)
  • 496 / 99 / 0
@hubii

Jeszcze pół biedy jak dostanie. Mnie też zawsze żal dupę ściskał, bo ja jestem z tych co mieli słaby start, rodzice biedni, ale w sumie stwierdziłem, że komu mają dać rodzice kasę i majątek przepisać jak nie dzieciom? Sam bym to zrobił, więc nie obwiniam.

Gorzej jak dostanie taki banan, a potem mu się zaciera to w pamięci i zaczyna odpływać w mitomańską narrację o ciężkiej pracy i jak on to własnymi rękami wszystko osiągnął, zapomina wspomnieć o tym, że np. mieszkanko w dużym mieście wpadło po starych i wypiera to, albo że suto mu dopłacili do czegoś.

I potem prawi takim co mieli chujowy start w życiu, że są nieudacznikami i użalają się nad sobą. Na prawdę ze słabym startem osoba w tym kraju ma przejebane. Nawet jak sam coś zbuduję i osiągnę to będę czuł frustrację, że nikt mi nie pomógł, tyle czasu to zajęło i pewnie będę już stary, więc nie pokorzystam za bardzo.
  • 4326 / 700 / 2117
Ale nie ma co się nad tym użalać. Nie można robić tak, że mówi się "miałem zły start, to nie mam już szans". Z najgorszego gówna można wyjść, a mając dużo i wszystko - w największe można wpaść. Stąd uważam, że jesteśmy tylko ludźmi, tylko popełniamy błędy, oraz tylko my możemy coś w swoim życiu zmienić na lepsze, bądź gorsze.

@Ptaszyna wyciągasz jakieś wnioski, jakieś plany odnośnie tych 6k i najmu mieszkania, zamiast koczowania z rodzicami? Zawsze to jakiś nowy punkt odniesienia i możliwość poszerzenia horyzontu. Domyślam się, że mieszkanie własne najmowane, może na początku wyjść drożej, a u rodziców to pewnie mniej płacisz, ale zawsze realnie odcinasz się i usamodzielniasz, poniekąd.

No i pamiętaj, że jak masz wolny czas, to możesz zawsze dorobić. Ja tak robię czasem i dorabiam całkiem fajną kwotę, która pod koniec miesiąca super uzupełnia mój budżet.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 5113 / 886 / 0
Ja bulilek orywatnie na semestr srudiow 2.500 i tylko licencjat zfobilem
Potem giebel , ketony i magistra do tej pory jie zrobilem
Niby 10 tys w doope
Mimo ze w 2o16 bylek juz przy pisaniu pracy a poznalem wtedy gieble , chlory , allady, himety , homiki, xhujd muje
Ale jakbym zaczal cpac w gim to bym matury nie zdal
I tak cud ze w wieku 21 studium skonczylem a pierwsze uzywki 25 lat
Inaczej bylbbymbyl se bees wyksztalcenia
Antak to oryografiji nie znam
Ale w uzywki umiem
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2024 przez ledzeppelin2, łącznie zmieniany 1 raz.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 925 / 166 / 0
Nie wiem jak się ludzie prowadzą, ale ja jestem w trakcie stawiania domu. Dorobiłem się za miedzą i dalej dorabiam i jak mi mówi cipka że w Polsce nie da się żyć, a męczy jakieś śmieszne studia 4 rok, bo do roboty się boi iść to będzie taka cipka już do końca życia. W Polsce mamy takie warunki że jest możliwość postawienia domu bez kredytu. Wyjedziesz za granicę z drugą połówka i parę lat i jesteście dorobieni. Za granicą większość to patologia, ale jest mały procent co do 25 roku życia postawi DOM, kupi super auto i będzie żyło dobrze. Po prostu ludzie są teraz życiowo nie poradni
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 76 / 13 / 0
Ty ale bez kitu, 6k na rękę mieszkając ze starymi i ty mordo ledwo wiązesz koniec z końcem? Jakim cudem? :D chyba ze właśnie jestes z tych co codziennie jedzą na mieście, kawki kupują po 15 zł i garniaka za kafla na wesele kumpla ;)) zauzwazylem kiedyś po znajomych, jak jeszcze mieszkali ze starymi, ze potrafią zarabiać przyzwoity hajs i wszystko wypierdalac na jedzenie, zioło, drineczki i benzynę :D
  • 4326 / 700 / 2117
@Ptaszyna

To również mnie zastanawia. Ogólnie, mając 6 tysięcy złotych, można żyć całkiem komfortowo, nawet wynajmując mieszkanie, o ile nie masz ogromnych wydatków i umiesz rozsądnie zarządzać budżetem. Na moim przykładzie mogę Ci pokazać, jak zorganizowałbym życie za taką kwotę w ciągu miesiąca. Wystarczy, że dasz znać, a postaram się przedstawić szczegółowy plan, kiedy będę miał chwilę.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3245 / 617 / 0
No też sądzę że 6 kolaka to jak dar od losu, chyba że rzeczywiście praca jest po studiach z kilofem w kopalni, ogólnie wątek ma sens, ale też tytuł składa się z dwóch kategorii ekonomicznej ojczyznianej i zdrowotnej. Ja nie mam samochodu więc nie wiem jaki to pochłania budżet. ja tak jak @deadmau5 zrobił bym plan rozpiski budżetu i wydatków, a nie improwizował poradami dogadywanymi przez wpisywanie uzupełniających postów. Ale wątek ma sens i może niejednego zainspiruje.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4326 / 700 / 2117
@Verbalhologram jest jedna sprawa, która mnie nurtuje i sam widzę to po sobie. Kiedy zarabiasz więcej gotówki, zmienia się Twój styl życia i zaczynasz więcej wydawać. Nawet jeśli wcześniej byłeś oszczędny, po podwyżkach zaczynasz sobie pozwalać na więcej (poza tym, zauważam to u siebie). W tej kwestii rozwiązaniem tych problemów może być kontrolowanie budżetu.

Najważniejsze jest panowanie nad nim. Prostym przykładem, który ja stosuję, jest wypłacanie gotówki z bankomatu zaraz po wypłacie. Dzięki temu mogę lepiej kontrolować wydatki, bo trudniej jest wydać gotówkę (papierek) niż użyć karty. Dodatkowo, flotę trzymam w domu, przez co nie noszę jej ze sobą, a korzystanie z karty ułatwia szybkie i łatwe wydawanie pieniędzy - co jest dużym minusem.
  • 76 / 8 / 0
6k netto to gówno nie zarobki.
OP - zmień pracę, znajdź se coś z wysokim sufitem zarobków/własna działalność.
A na stresy - 30-60 min. kardio/siłka w dni robocze z rana.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.