06 czerwca 2024krzychv pisze: Oby tylko nie było tak że przez receptomaty będą problemy z uzyskaniem recepty u normalnego lekarza który prowadzi gabinet przez internet (nie wypisuje hurtowo, wszystko konsultuje)
2. Po potwierdzeniu leczenia w dokumentacji medycznej
A przynajmniej mam taką nadzieję bo nie rozumiem w czym jest problem jeśli ktoś korzysta z jakiejś internetowej praktyki i dostaje lek po obszernej konsultacji potwierdzonej dokumentacją z wizyty osobistej (nie żaden skan poprzednich recept, tylko zaświadczenie z potwierdzona diagnozą i prowadzonym leczeniem)
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
06 czerwca 2024krzychv pisze: No tak tylko jeśli dobrze rozumiem ten wyrok sądu to nadal można wystawiać online tylko 1. Nie przez receptomaty
2. Po potwierdzeniu leczenia w dokumentacji medycznej
A przynajmniej mam taką nadzieję bo nie rozumiem w czym jest problem jeśli ktoś korzysta z jakiejś internetowej praktyki i dostaje lek po obszernej konsultacji potwierdzonej dokumentacją z wizyty osobistej (nie żaden skan poprzednich recept, tylko zaświadczenie z potwierdzona diagnozą i prowadzonym leczeniem)
No ale to już dużo zależy od nazwijmy to "stylu pracy" danego lekarza.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
05 czerwca 2024THEaddict pisze: JP wymaga ikp ale raczej go nie przegląda
@THEaddict co do pregi/trampka to moge sie podzielic linkami do receptomatow gdzie do tej pory mi pisali normalnie, ale te ich wymogi odnośnie dokumentacji i chatu nałożyły się z okresem kiedy zaczęłam brać co miesiąc (i częściej) po 3op. i przeginać. No i zauważyłam też nowych lekarzy, jak np przez ostatni rok co te 2 m-ce pisał (albo mi się trafiał) jeden-dwóch na daną stronkę tak było kilka „nowych” twarzy - bo kojarzy się kto gdzie pracuje haha. No i przez to, ze niektore maja w regulaminje „brak wypisania recepty nie jest podstawa do zwrotu $” - to nie chce Cie na mine wkopac haha.
> to twoje „hmmm” na koncu
akurat to jest opisane na H np. w tematach „co powiedziec lekarzowi” (tych o opio) tzn. jak skutecznie budować dokumentację
> oxy
Oxy na współpracę, bez dokumentacji. Dobrze że chociaż tanio
————
@Nickusiak
Którego mojego posta lub którą część masz na myśli? Jaką usługę? Nie rozumiem
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.