08 kwietnia 2024zburzony pisze: U mnie to wygląda tak że może i staram się lekami przygłuszyć nadmiar myśli i emocji, ale wtedy właśnie czuję się normalnie, nie jestem jakiś ogłupiony czy spowolniony. Chyba jest po prostu tak jak powinno być i byłoby gdybym nie miał żadnych zaburzeń. Zresztą, wystarcza mi do tego dobrze dobrany antydepresant i tylko te 200 mg amisulprydu, to chyba nawet nie jest najniższa dawka przeciwpsychotyczna ale mi wystarcza.
200mg to jeszcze dawka antydepresyjna, powyżej zaczyna się działanie antypsychotyczne.
Mój brat bierze 3 x 400 i czuje się bardzo dobrze, mówi że ami go do tego napędza przy takiej dawce. Ale on ma schizofrenię prostą, więc musi brać więcej.
A propos tańszego ami, to mi lekarz rodzinny wbija schizofrenię zawsze do recepty i mam za trzy złote. Ale to na cool lekarza trzeba trafić, żeby się zgodził na taki układ.
Poza tym nie wiem czy psychiatryk to taki dobry pomysł i ciężej tam udawać, bo oni mają więcej czasu na obserwowanie Ciebie i trafniejsza diagnozę.
09 kwietnia 2024Mefistofeles1945 pisze: Takie opakowanie jebitne czterysetek wychodzi blisko 400zyli jak się nie ma schizofrenii. Jak Ci co wizytę wbija schizofrenię to jest legalne? @GermanskiOprawca
09 kwietnia 2024Mefistofeles1945 pisze: To co chcę adhd to mi wbije raz adhd i będę mieć metylofenidat? XD
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.