08 kwietnia 2024zburzony pisze: U mnie to wygląda tak że może i staram się lekami przygłuszyć nadmiar myśli i emocji, ale wtedy właśnie czuję się normalnie, nie jestem jakiś ogłupiony czy spowolniony. Chyba jest po prostu tak jak powinno być i byłoby gdybym nie miał żadnych zaburzeń. Zresztą, wystarcza mi do tego dobrze dobrany antydepresant i tylko te 200 mg amisulprydu, to chyba nawet nie jest najniższa dawka przeciwpsychotyczna ale mi wystarcza.
200mg to jeszcze dawka antydepresyjna, powyżej zaczyna się działanie antypsychotyczne.
Mój brat bierze 3 x 400 i czuje się bardzo dobrze, mówi że ami go do tego napędza przy takiej dawce. Ale on ma schizofrenię prostą, więc musi brać więcej.
A propos tańszego ami, to mi lekarz rodzinny wbija schizofrenię zawsze do recepty i mam za trzy złote. Ale to na cool lekarza trzeba trafić, żeby się zgodził na taki układ.
Poza tym nie wiem czy psychiatryk to taki dobry pomysł i ciężej tam udawać, bo oni mają więcej czasu na obserwowanie Ciebie i trafniejsza diagnozę.
09 kwietnia 2024Mefistofeles1945 pisze: Takie opakowanie jebitne czterysetek wychodzi blisko 400zyli jak się nie ma schizofrenii. Jak Ci co wizytę wbija schizofrenię to jest legalne? @GermanskiOprawca
09 kwietnia 2024Mefistofeles1945 pisze: To co chcę adhd to mi wbije raz adhd i będę mieć metylofenidat? XD
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.