Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
elo
mam brata 15 lat , rocznikowo 16
ostatnio jednemu ziomkowi wysyłał niecałego grama paczkomatem
nr tel. na słupa, mail tak samo
, niestety paczkę złapali , na monitoringu jest jego twarz, co może mu za to groźić
ma kuratora rodzinnego (nie z jego winy) oraz jeden wyrok w zawiaszach (nie pamiętam na ile) za oszustwo internetowe na chyba 300zł, jaką taktyke może wybrać, aby nie ponieść konsekwencji.
  • 3693 / 610 / 1
Powiedzieć że nie wiedział co jest w paczce która nadawał?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1518 / 390 / 13
Albo, że to nie on na tym zdjęciu :ojeju:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2 / / 0
20 lutego 2024Retrowirus pisze:
Powiedzieć że nie wiedział co jest w paczce która nadawał?
a co ma wymyśleć , skąd miał tą paczke

ja w sumie pomyślałem że zrobić taki myk że jakiś typ go zaczepił , powiedział że ma chorą nogę i poprosił żeby mu paczke nadał i że za to 50zł dostał , dobra obrona ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.