Krytykowanie narkomaństwa jest słuszne i chwalebne ale uprasza się o bardziej merytoryczne posty, mniej emocjonalne.
przeniesiono do knajpy - detronizator
05 lutego 2024WALLSTREET pisze: @artwit85 pregabalina i alkohol. Gratuluje głupoty. Następnym razem jedno, albo drugie, a najlepiej nic, jeśli nie potrafisz mieć kontroli nad własnym zachowaniem.
przeniesiono do knajpy - detronizator
przeniesiono do knajpy oraz dodano mention - detronizator
600mg sobie spróbuj.
Najwięcej poszło 1500mg łącznie przez cały dzień, dodałem do tego jeszcze 3 piwa(ućpany pregą nie myślałem rozsądnie) .
Raz że ryzyko padaczki spore było, chociaż się przyfarciło i nic mi się nie stało, a dwa gadałem jakieś zjebane rzeczy do obcych ludzi, także głupie to było, nigdy więcej takich dawek.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.