Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 554 / 138 / 0
@artwit85 pregabalina i alkohol. Gratuluje głupoty. Następnym razem jedno, albo drugie, a najlepiej nic, jeśli nie potrafisz mieć kontroli nad własnym zachowaniem.

Krytykowanie narkomaństwa jest słuszne i chwalebne ale uprasza się o bardziej merytoryczne posty, mniej emocjonalne.
przeniesiono do knajpy - detronizator
  • 11 / / 0
05 lutego 2024WALLSTREET pisze:
@artwit85 pregabalina i alkohol. Gratuluje głupoty. Następnym razem jedno, albo drugie, a najlepiej nic, jeśli nie potrafisz mieć kontroli nad własnym zachowaniem.
nic mi nie dolegało, wątroba zdrowa, wcześniej nie piłem 6 lat, wiem, nie było to mądre, ale leki mi nie pomagały zupełnie.

przeniesiono do knajpy - detronizator
  • 11 / / 0
@WujekMorda Ja już odstawiłem leki i alko. Wszystko jest ok. Pijesz te piwa codziennie? Jeżeli nie spuchłeś to już zupełnie nie rozumiem dlaczego mój organizm tak zareagował po 150 mg. Może leki nie miały wpływu, a po 6 latach nie picia organizm zgłupiał jak zacząłem łykać. Przecież w sumie mała dawkę leku brałem.

przeniesiono do knajpy oraz dodano mention - detronizator
  • 143 / 11 / 0
Jak działa prega rekreacyjnie z paroksetyną? I jaką dawke paro bierzecie?
  • 15 / 2 / 0
Jaka dawka miałaby sens ? Jesli od razu miesięcy jestem na dawce 150mg leczniczo .
Uwaga! Użytkownik inmymind nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 11 / 0
@inmymind
600mg sobie spróbuj.
  • 143 / 11 / 0
@marcinxx1982
Najwięcej poszło 1500mg łącznie przez cały dzień, dodałem do tego jeszcze 3 piwa(ućpany pregą nie myślałem rozsądnie) .
Raz że ryzyko padaczki spore było, chociaż się przyfarciło i nic mi się nie stało, a dwa gadałem jakieś zjebane rzeczy do obcych ludzi, także głupie to było, nigdy więcej takich dawek.
  • 198 / 23 / 0
Mój rekord to 5g około w 1 dzien xd. Ale to już byłem z tydzien na ciagu pregi, I z każdym dniem coraz wiecej. W końcu powiedzialem stop i się ogarnalem w sama porę. Do tej pory nie wierzę że a tyle przyjebalem i wszystko ze mna ok
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 3455 / 563 / 2
Wierzę Ci. To nawet sporo.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 198 / 23 / 0
Ty to nie masz co wierzyć bo byles tak jakby świadkiem wtedy xd. Ale fakt. Mi się też wydaje ze sporo
Najlepiej mj i nic więcej :P
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.