Krytykowanie narkomaństwa jest słuszne i chwalebne ale uprasza się o bardziej merytoryczne posty, mniej emocjonalne.
przeniesiono do knajpy - detronizator
05 lutego 2024WALLSTREET pisze: @artwit85 pregabalina i alkohol. Gratuluje głupoty. Następnym razem jedno, albo drugie, a najlepiej nic, jeśli nie potrafisz mieć kontroli nad własnym zachowaniem.
przeniesiono do knajpy - detronizator
przeniesiono do knajpy oraz dodano mention - detronizator
600mg sobie spróbuj.
Najwięcej poszło 1500mg łącznie przez cały dzień, dodałem do tego jeszcze 3 piwa(ućpany pregą nie myślałem rozsądnie) .
Raz że ryzyko padaczki spore było, chociaż się przyfarciło i nic mi się nie stało, a dwa gadałem jakieś zjebane rzeczy do obcych ludzi, także głupie to było, nigdy więcej takich dawek.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.