Syntezy, ekstrakcje, sprzęt i techniki laboratoryjne.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 22 / 3 / 0
Destylacja azeotropowa, ewentualnie środki osuszające. Najłatwiej bez próżni szczelnie zamknąć z H2SO4 i po 24-72 godzinach zdekantować. Powtarzać do maksymalnie możliwego usunięcia wody, później przygotować roztwór z IPA.
Ty jak narkotyk wabiłaś
Mi tlen zastąpiłaś.

Po Tobie
Duszę się w sobie.

Anarchia,zamęt
I nieład w głowie
  • 1343 / 144 / 8
co da się zrobić z fenyloetyloaminy albo epinefryny?
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 4 / / 0
Cytuje:Związkiem określanym jako „chemiczna formuła miłości” jest fenyloetyloamina (w skrócie PEA, od 2-fenyloetyloamina) – wywołuje stan bliski euforii, jej działanie powoduje miłosny stan uniesienia, jednak mimo tego, że wprowadza nas w narkotyczny trans, nie jest szkodliwa dla organizmu. Nie wiem czy się da coś zrobić ale z fenyloalaniny robi się amfetaminy czyli amfetamine i metamfetaminę a epinefryna to adrenalina czyli z niej nic nie zrobisz.
  • 1 / / 0
Jestem na etapie krystalizacji 3-CMC. Pierwszy raz mam problem z jego krystalizacją...
Wszystko robię jak wcześniej i w momencie krystalizacji powstaje problem, którego nie mogę ogarnąć. Nie wiem z jakich to przyczyn się tak stało, ale obawiam się, że bańka przed rozlaniem mogła, a raczej popsuła mi się od temperatury zmiennej ?? Ale dziwne bo PH jest odpowiednie, ale coś mi zniklo na pewno i nie wiem teraz co mam dodać żeby wróciło do normy i przebieg proces krystalizacji normalnie. Czy jest ktoś tu ogarnięty co mógłby zerknąć przez 2 minutki na to? Może ktoś miał podobny problem, bo ja już wysiadam ;)

Proszę o priv. Odwdzięczę się być może kiedyś przy innych syntezach lub czymś
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol w Sejmie to patologia, nad którą niektórzy z nas przeszli do porządku dziennego

Nasze oburzenie od lat wzbudza fakt przychodzenia posłów na salę sejmową pod wpływem alkoholu (a także innych środków odurzających). Tego typu ze wszech miar patologiczna sytuacja jest o tyle dziwna, że w oczywisty sposób koliduje nie tylko z ustawą o wychowaniu w trzeźwości, ale także z podstawowymi zasadami przyzwoitości, które jednak często nie dotyczą niektórych posłów, którzy lubią sobie zajrzeć do kieliszka podczas swojej pracy.

Jak marihuana wpływa na słuchanie muzyki?

Bardziej wyraziste brzmienie, wyostrzona jakość słuchania, głębia i do tego metafizyczne doznania. Konopie indyjskie i muzyka zdają się tworzyć świetne połączenie. Dlaczego tak jest?

Areszt za ciasteczka z THC i znaczki z LSD

Kryminalni z gdańskiej komendy zatrzymali podczas kontroli 22-latka, który przewoził w samochodzie znaczną ilość różnych narkotyków. Wśród zabezpieczonych nielegalnych substancji znalazły się m.in. kokaina, ecstasy, piktogramy nasączone LSD, elektroniczne papierosy i ciasteczka z zawartością THC.