Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 66 / 13 / 0
15 sierpnia 2023deadmau5 pisze:
Z tym obrzydzeniem to ciężko, bo jak jesteś w cugu to masz wyjebane czy Ci smakuje czy nie, byleby działało na psychikę i wyrzucało dopaminę. Kwestie 'niechęci' do alkoholu możesz mieć jak już wytrzeźwiejesz i zobaczysz, że można bez niego funkcjonować. Wtedy często odpala się organizmowi efekt "obronny". Musiałbyś spróbować/zobaczyć jak to jest, jak się wychodzi z nałogu, do którego już nie raz się wpadło lub wraca. W cugu alkoholowym jeszcze nie spotkałem się z kimś, kto by mi powiedział, że go alkohol brzydzi. Jak wódki nie może, to na browary się przerzuci.
A widziałeś kiedyś alkoholica na cydrze? O ile na tanim winie wiadomo ale nie słyszałem jeszcze żeby ktoś walił w ciągu cydr. Nie ważne czy u nas w Polsce czy w UK gdzie jest to dużo bardziej popularne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.