Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 66 / 13 / 0
15 sierpnia 2023deadmau5 pisze:
Z tym obrzydzeniem to ciężko, bo jak jesteś w cugu to masz wyjebane czy Ci smakuje czy nie, byleby działało na psychikę i wyrzucało dopaminę. Kwestie 'niechęci' do alkoholu możesz mieć jak już wytrzeźwiejesz i zobaczysz, że można bez niego funkcjonować. Wtedy często odpala się organizmowi efekt "obronny". Musiałbyś spróbować/zobaczyć jak to jest, jak się wychodzi z nałogu, do którego już nie raz się wpadło lub wraca. W cugu alkoholowym jeszcze nie spotkałem się z kimś, kto by mi powiedział, że go alkohol brzydzi. Jak wódki nie może, to na browary się przerzuci.
A widziałeś kiedyś alkoholica na cydrze? O ile na tanim winie wiadomo ale nie słyszałem jeszcze żeby ktoś walił w ciągu cydr. Nie ważne czy u nas w Polsce czy w UK gdzie jest to dużo bardziej popularne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.