Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1878 / 195 / 0
Tzn też kwestia na jakim działaniu Ci zależy. Powinienem doprecyzować, że ja biorę Trampka retard, a on chyba ma trochę inny profil działania niż instant. Próbowałem wersji instant i w sumie ani się nie zgrzałem, ani tez nie wystrzeliło. Taki dziwny chill do leżenia tylko był. Ale to też kwestia osobnicza może być

W każdym razie, u mnie wspomnienia z brania retardow jak nie bylem na SSRI to fajne ciepelko, bardzo dobry humor i mocna pozytywna energia. Teraz będąc na SSRI no czuć, że działa słabiej, ale nadal fajnie. Ból jak zawsze niweluje elegancko, i zajebiście na trampku się siłkę robi %-D

@Zduty ogolnie przy rezygnacji z esci powinien tram dzialac tak ladnie jak wczesniej. Co do opipramolu, nie mam pewnosci, ale w teorii tez dzialanie lepsze by bylo na korzysc trampka, niz gdybys mial brac na esci
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 7 / 1 / 0
Jak bardzo ryzykowne będzie wzięcie Tramalu przy zolofcie branym w dawce 200 mg dziennie. Jaką dawkę mogę spokojnie przyjąć, jaki sposób podania będzie najodpowiedniejszy tj. kruszyć czy nie?
  • 330 / 42 / 0
Bezpiecznie myślę że 37.5 doretki.
  • 21 / 3 / 0
Ja biorę paroksetynę 10 mg i 1g trampka retard 200mg rozgryzlem ofc I jest spoko.
  • 5801 / 1192 / 43
Czy dorzucasz do tego jakieś benzo ?
@Dmjk
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2 / 1 / 0
To ja może odpowiem jako zajmujący się tym zawodowo: ogólnie nie ma twardych przeciwskazań do stosowania tramadolu z SSRI, ale trzeba obserwować reakcje organizmu. Na pewno nie wolno (!) stosować tramadolu z lekiem zawierającym moklobemid (np. Aurorix), bo wielokrotnie potęguje działanie tramadolu i dochodzi do silnej manii z objawami psychozy, ale ten lek raczej nie jest przepisywany w Polsce.
paroksetyna (np. Xenator) i fluoksetyna (np. Seronil) jedynie obniżają działanie przeciwbólowe tramadolu. :)
  • 21 / 3 / 0
@london5 bardzo rzadko biorę tramadol, można by rzec że prawie w ogóle. Tak to biorę prege i klony ale też rzadko. To mi najbardziej pasuje + mj.
  • 112 / 18 / 0
Wziąłem 1200 mg tramadolu w kroplach, po 5 godzinach wziąłem 20 mg paroksetyny, następnie dorzuciłem 375 mg tramadolu i nic złego mi się nie stało
  • 5801 / 1192 / 43
A poczułeś w ogóle działanie tramadolu ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 112 / 18 / 0
Dzisiaj inaczej postąpiłem 1 tabletka paroksetyny 20 mg pół godziny póżniej 600 ml Tramalu w kroplach, tak pozytywnie mnie nakręciło i do tego mocna kawa z 5 łyżek
ODPOWIEDZ
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.