Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 1797 / 245 / 0
18 stycznia 2024alexandriia pisze:
prosze doradzcie, zaczynam juz watpic w dzialanie tego scierwa (metylofenidatu), a to byla moja ostatnia deska ratunku.
bralam 18mg, potem bralam 36mg, potem bralam 36mg + 18 mg i nie odczulam juz ani razu tego pierwotnego efektu!!! wrecz czuje sie jakby mozg byl mega pobudzony, a cialo wyhamowane ( A MIALO BYC ODWROTNIE I NA POCZATKU BYLO!!!). w miedzyczasie odstawiam bupropion (z 300mg codziennie biore teraz 300mg co 3 dzien) - czy to dlatego to magiczne dzialanie metylofenidatu zniknelo? (bo uboki z odstawiania bupropionu przycmiewaja dzialanie MPH). probowalam wyjebac tez naltrexon i DXM, ale to na razie za duzo i skonczylo sie zapiciem. ej a moze to wlasnie to zapicie zepsulo mi dzialanie metylofenidatu? sami widzicie ze znowu gadam jak adhd-potluczono-podobna... pls pomozcie. juz mialam nawet wzgledny porzadek w domu... spodobalo mi sie XD
Ten twój lekarz przepisał ci jako pierwszy lek z metylofenidatem concerte ?
  • 113 / 16 / 0
17 stycznia 2024DormiNikanin pisze:
Czy podawał ktoś MPH per rectum? Jak wrażenia?
Ja, działanie jest inne, nieco bardziej sedacyjne i euforyczne niż przy innych drogach podania.
Działą długo i bez zjazdowo w porównaniu do sublinguala lub sniffa.
Takie połączenie zalet orala i sublinguala zarazem.
(A słyszałeś o sublingualu z sodą?)
Mogę Ci swojego autorstwa opis tu wkleić ale po angielsku jeśli chcesz.

A ja nie podawałem PR stricte tylko boofing robiłem a to ogromna różnica w biodostęności jest
"Ten kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"
  • 27 / 3 / 0
18 stycznia 2024nCuX pisze:
18 stycznia 2024alexandriia pisze:
prosze doradzcie, zaczynam juz watpic w dzialanie tego scierwa (metylofenidatu), a to byla moja ostatnia deska ratunku.
bralam 18mg, potem bralam 36mg, potem bralam 36mg + 18 mg i nie odczulam juz ani razu tego pierwotnego efektu!!! wrecz czuje sie jakby mozg byl mega pobudzony, a cialo wyhamowane ( A MIALO BYC ODWROTNIE I NA POCZATKU BYLO!!!). w miedzyczasie odstawiam bupropion (z 300mg codziennie biore teraz 300mg co 3 dzien) - czy to dlatego to magiczne dzialanie metylofenidatu zniknelo? (bo uboki z odstawiania bupropionu przycmiewaja dzialanie MPH). probowalam wyjebac tez naltrexon i DXM, ale to na razie za duzo i skonczylo sie zapiciem. ej a moze to wlasnie to zapicie zepsulo mi dzialanie metylofenidatu? sami widzicie ze znowu gadam jak adhd-potluczono-podobna... pls pomozcie. juz mialam nawet wzgledny porzadek w domu... spodobalo mi sie XD
Ten twój lekarz przepisał ci jako pierwszy lek z metylofenidatem concerte ?
tak. stwierdzil ze concerta jest lepsza i ze na tak silne objawy nalezy przepisac 'to co najlepsze'. czemu jestes zdziwiony?
  • 1797 / 245 / 0
Leczenie metylofenidatem zaczynasz od ir 5 mg po dobraniu dawek wchodzisz na preparat o przedłużonym uwalnianiu.
Zmień lekarza;)
Dieta
+
Aktywność fizyczna
+
Aktywność umysłowa
+
Suplementacja
Dopiero spełniając powyższe możesz od substancji oczekiwać pożądanego efektów
a samo MPH jest dosyć kapryśne.
Pozdrawiam
NCUX
  • 27 / 3 / 0
@nCuX a co jezeli ja juz jestem od dwoch tygodni na 36mg concerty? czemu zaczyna sie od ir 5mg?? bierze sie to 5mg ir 3 razy dziennie np? ta concerta i tak na mnie dziala ok 10h, biorac lek o 6 ja o 18 ide spac. bez sensu...
  • 1797 / 245 / 0
Mogę ci to rozpisać w niedzielę ale teraz nie mam na to czasu jest wiele przyczyn że MPH na ciebie możne źle działać począwszy od zbyt wysokiego poziomu glukozy po zaburzoną gospodarkę elektrolitową i szereg innych. Te 10 godzin to normalny czas działania concert. To nie są magiczne tabletki które same rozwiązują problemy.
  • 27 / 3 / 0
dziekuje za odpowiedz. wiem, ze to nie sa magiczne tabletki. po prostu ten brak miliona mysli na raz, a do tego skupienie, motywacja, brak roztrzepania, zwolniony czas...to bylo cudowne. poczulam sie normalnie.

scalono - detronizator

sorki za post pod postem. czy zejscie z dawki o 18mg moze powodowac objawy zwalo-podobne? (nadwrazliwosc na swiatlo, suchosc oczu, drazliwosc, trzesienie rak, brak sily)
  • 1797 / 245 / 0
Tak
  • 52 / 6 / 0
19 stycznia 2024PierwotnyWilk pisze:
17 stycznia 2024DormiNikanin pisze:
Czy podawał ktoś MPH per rectum? Jak wrażenia?
Ja, działanie jest inne, nieco bardziej sedacyjne i euforyczne niż przy innych drogach podania.
Działą długo i bez zjazdowo w porównaniu do sublinguala lub sniffa.
Takie połączenie zalet orala i sublinguala zarazem.
(A słyszałeś o sublingualu z sodą?)
Mogę Ci swojego autorstwa opis tu wkleić ale po angielsku jeśli chcesz.

A ja nie podawałem PR stricte tylko boofing robiłem a to ogromna różnica w biodostęności jest
A to ciekawe sublingualnie nie brałem tylko nos i oral. Pewnie, daj ten opis MPH z sodą s.l. i opisz wrażenia

Wyjaśnij na czym polega boofing?

Ja wcześniej wkładałem tylko ten dziubek malutki i mi wypłynęła z połowa Midasa. A teraz postanowiłem włożyć w dupę wąską strzykawkę 2ml tak na 1,5cm i nic nie wypłynęło.

P.S. Dziś pierwszy raz waliłem per rectum 3-CMC, ale działanie słabe, pewnie przez opio-gówno w jelitach, bo jestem na substytucji bupry.
  • 27 / 3 / 0
a czy jedna tabletka 36mg bedzie sie wchlaniac lepiej niz dwie po 18mg?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.