Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 1797 / 245 / 0
18 stycznia 2024alexandriia pisze:
prosze doradzcie, zaczynam juz watpic w dzialanie tego scierwa (metylofenidatu), a to byla moja ostatnia deska ratunku.
bralam 18mg, potem bralam 36mg, potem bralam 36mg + 18 mg i nie odczulam juz ani razu tego pierwotnego efektu!!! wrecz czuje sie jakby mozg byl mega pobudzony, a cialo wyhamowane ( A MIALO BYC ODWROTNIE I NA POCZATKU BYLO!!!). w miedzyczasie odstawiam bupropion (z 300mg codziennie biore teraz 300mg co 3 dzien) - czy to dlatego to magiczne dzialanie metylofenidatu zniknelo? (bo uboki z odstawiania bupropionu przycmiewaja dzialanie MPH). probowalam wyjebac tez naltrexon i DXM, ale to na razie za duzo i skonczylo sie zapiciem. ej a moze to wlasnie to zapicie zepsulo mi dzialanie metylofenidatu? sami widzicie ze znowu gadam jak adhd-potluczono-podobna... pls pomozcie. juz mialam nawet wzgledny porzadek w domu... spodobalo mi sie XD
Ten twój lekarz przepisał ci jako pierwszy lek z metylofenidatem concerte ?
  • 113 / 16 / 0
17 stycznia 2024DormiNikanin pisze:
Czy podawał ktoś MPH per rectum? Jak wrażenia?
Ja, działanie jest inne, nieco bardziej sedacyjne i euforyczne niż przy innych drogach podania.
Działą długo i bez zjazdowo w porównaniu do sublinguala lub sniffa.
Takie połączenie zalet orala i sublinguala zarazem.
(A słyszałeś o sublingualu z sodą?)
Mogę Ci swojego autorstwa opis tu wkleić ale po angielsku jeśli chcesz.

A ja nie podawałem PR stricte tylko boofing robiłem a to ogromna różnica w biodostęności jest
"Ten kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"
  • 27 / 3 / 0
18 stycznia 2024nCuX pisze:
18 stycznia 2024alexandriia pisze:
prosze doradzcie, zaczynam juz watpic w dzialanie tego scierwa (metylofenidatu), a to byla moja ostatnia deska ratunku.
bralam 18mg, potem bralam 36mg, potem bralam 36mg + 18 mg i nie odczulam juz ani razu tego pierwotnego efektu!!! wrecz czuje sie jakby mozg byl mega pobudzony, a cialo wyhamowane ( A MIALO BYC ODWROTNIE I NA POCZATKU BYLO!!!). w miedzyczasie odstawiam bupropion (z 300mg codziennie biore teraz 300mg co 3 dzien) - czy to dlatego to magiczne dzialanie metylofenidatu zniknelo? (bo uboki z odstawiania bupropionu przycmiewaja dzialanie MPH). probowalam wyjebac tez naltrexon i DXM, ale to na razie za duzo i skonczylo sie zapiciem. ej a moze to wlasnie to zapicie zepsulo mi dzialanie metylofenidatu? sami widzicie ze znowu gadam jak adhd-potluczono-podobna... pls pomozcie. juz mialam nawet wzgledny porzadek w domu... spodobalo mi sie XD
Ten twój lekarz przepisał ci jako pierwszy lek z metylofenidatem concerte ?
tak. stwierdzil ze concerta jest lepsza i ze na tak silne objawy nalezy przepisac 'to co najlepsze'. czemu jestes zdziwiony?
  • 1797 / 245 / 0
Leczenie metylofenidatem zaczynasz od ir 5 mg po dobraniu dawek wchodzisz na preparat o przedłużonym uwalnianiu.
Zmień lekarza;)
Dieta
+
Aktywność fizyczna
+
Aktywność umysłowa
+
Suplementacja
Dopiero spełniając powyższe możesz od substancji oczekiwać pożądanego efektów
a samo MPH jest dosyć kapryśne.
Pozdrawiam
NCUX
  • 27 / 3 / 0
@nCuX a co jezeli ja juz jestem od dwoch tygodni na 36mg concerty? czemu zaczyna sie od ir 5mg?? bierze sie to 5mg ir 3 razy dziennie np? ta concerta i tak na mnie dziala ok 10h, biorac lek o 6 ja o 18 ide spac. bez sensu...
  • 1797 / 245 / 0
Mogę ci to rozpisać w niedzielę ale teraz nie mam na to czasu jest wiele przyczyn że MPH na ciebie możne źle działać począwszy od zbyt wysokiego poziomu glukozy po zaburzoną gospodarkę elektrolitową i szereg innych. Te 10 godzin to normalny czas działania concert. To nie są magiczne tabletki które same rozwiązują problemy.
  • 27 / 3 / 0
dziekuje za odpowiedz. wiem, ze to nie sa magiczne tabletki. po prostu ten brak miliona mysli na raz, a do tego skupienie, motywacja, brak roztrzepania, zwolniony czas...to bylo cudowne. poczulam sie normalnie.

scalono - detronizator

sorki za post pod postem. czy zejscie z dawki o 18mg moze powodowac objawy zwalo-podobne? (nadwrazliwosc na swiatlo, suchosc oczu, drazliwosc, trzesienie rak, brak sily)
  • 1797 / 245 / 0
Tak
  • 52 / 6 / 0
19 stycznia 2024PierwotnyWilk pisze:
17 stycznia 2024DormiNikanin pisze:
Czy podawał ktoś MPH per rectum? Jak wrażenia?
Ja, działanie jest inne, nieco bardziej sedacyjne i euforyczne niż przy innych drogach podania.
Działą długo i bez zjazdowo w porównaniu do sublinguala lub sniffa.
Takie połączenie zalet orala i sublinguala zarazem.
(A słyszałeś o sublingualu z sodą?)
Mogę Ci swojego autorstwa opis tu wkleić ale po angielsku jeśli chcesz.

A ja nie podawałem PR stricte tylko boofing robiłem a to ogromna różnica w biodostęności jest
A to ciekawe sublingualnie nie brałem tylko nos i oral. Pewnie, daj ten opis MPH z sodą s.l. i opisz wrażenia

Wyjaśnij na czym polega boofing?

Ja wcześniej wkładałem tylko ten dziubek malutki i mi wypłynęła z połowa Midasa. A teraz postanowiłem włożyć w dupę wąską strzykawkę 2ml tak na 1,5cm i nic nie wypłynęło.

P.S. Dziś pierwszy raz waliłem per rectum 3-CMC, ale działanie słabe, pewnie przez opio-gówno w jelitach, bo jestem na substytucji bupry.
  • 27 / 3 / 0
a czy jedna tabletka 36mg bedzie sie wchlaniac lepiej niz dwie po 18mg?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.