Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 633 / 154 / 0
Niestety ryzyko, że stanie się tak, jak piszesz jest wysokie.
Są i alerty o rodzaju leku, jak i ostrzeżenie o przedawkowaniu przy danym PESELu.
Niebawem takie zdublowanie recept nawet nie będzie możliwe, bo system zablokuje wygenerowanie recepty, a w przyszłym roku to, ile i czego można wydać, ma przeliczać apteczny algorytm. To może się nieco opóźnić, ale na pewno będą konflikty na linii poradnia-pacjent-apteka.
  • 465 / 47 / 0
Kwestia jest taka, że lece na jakiś oparach już a tu muszę jeszcze antydepresant zmienić, więc tym bardziej by się zwykły xanax przydał i to 1mg. Pregabalina chuja da. Akurat mój obecny magik nie jest jakiś mega uprzedzony do benzo, ma taki wypośrodkowany pogląd, ale też nie ma świadomości ile i jakie dawki u mnie lecą, nie sądzę że przed zmianą antydepa na silniejsze przeciwlękowo będzie chciał mi ciąć dawki bo to nie ma sensu. Raczej szybkie przejście na paroksetynę i potem powoli z benzo. Ja to tak rozumiem przynajmniej
  • 2392 / 654 / 0
13 grudnia 2023kurczakswiezy pisze:
Niestety ryzyko, że stanie się tak, jak piszesz jest wysokie.
Są i alerty o rodzaju leku, jak i ostrzeżenie o przedawkowaniu przy danym PESELu.
Niebawem takie zdublowanie recept nawet nie będzie możliwe, bo system zablokuje wygenerowanie recepty, a w przyszłym roku to, ile i czego można wydać, ma przeliczać apteczny algorytm. To może się nieco opóźnić, ale na pewno będą konflikty na linii poradnia-pacjent-apteka.
Także złotym rozwiązaniem jest ciągnięcie powiedzmy takiej alpry od POZ, psychiatry i np jeszcze od neurologa. Jak bedzie z 3 niezależnych źródeł to bedzie git czy beda spoglądać w naszą otchłań duszy zwaną IKP i chuj bombki generalnie strzeli ??
  • 21 / 3 / 0
@WujekMorda chyba lekarz nie może zobaczyć twoich recept, chyba że udostępnisz mu to w ikp. Tak mi się wydaje.
  • 633 / 154 / 0
Rozważania teoretyczne: przecież do tego o czym piszecie będzie potrzeba aż trzech różnych chorych, za chwilę albo gabinet nie będzie w stanie zbyt wcześnie ponowić recepty jeden po drugim - ze względu na blokadę czasową przeliczoną na dawkowanie, albo i tak zablokują to w aptece co już stało się z częścią np papierowych rpw
Magik będzie zobowiązany zweryfikować listę leków, za każdą wizytą opisać sytuację w dokumentacji, przesłać przez system centralny - państwowy i nie zaryzykuje utraty prawa wykonywania zawodu, turystyka dobiega końca.
  • 465 / 47 / 0
Pany a jak to jest ze po długim okresie brania tego xana czyli 6 tyg około 2mg ale dziś nie czuję żadnej potrzeby brania w sensie lęków itp itd to i tak muszę wziąć trochę bo za długo brałem już żeby nagle przestać ?
  • 2302 / 396 / 0
A ja właśnie odkryłem Xanaxy SR, ciekawe, długo utrzymująca się faza, dobre do pracy w biurze
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 3 / 0
14 grudnia 2023odbytniczy1991 pisze:
Pany a jak to jest ze po długim okresie brania tego xana czyli 6 tyg około 2mg ale dziś nie czuję żadnej potrzeby brania w sensie lęków itp itd to i tak muszę wziąć trochę bo za długo brałem już żeby nagle przestać ?
Nic nie bierz. Te "złe rzeczy" które dzieją sie po nagłej odstawce sa bardzo odczuwalne, a więc gdy ich nie czujesz, to ich nie ma. Druga sprawa, poczekaj jeszcze trochę (z dobę), aby się upewnić że nie masz skutków odstawiennych.
  • 465 / 47 / 0
Chyba tak zrobię . Pewnie rozpoznam jak będzie coś nie tak . Dzięki
  • 633 / 154 / 0
To zależy ile godzin minęło od ostatniej dawki.
W sumie masz jeszcze alprę skumulowaną w sobie, to nie jest takie proste, ponieważ nie jesteś z niej wyzerowany.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.