Homologi, analogi i pochodne mefedronu, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 17 / 0
Właśnie racze sie 2g 3MMC. Na początek poszły jedne z wiekszych kamyków w samarce do japnie. 1-szy mial może 100mg fajnie po nim rozgrzało i pobudziło (zagrane 6 kolejek Ligi Mistrzów w Fife24, tak wiem inną teraz nazwe ma ta gra). Przed chwilą połknąłem drugi kamyk też około 100mg miał nie więcej i oglądam mecz PSV-Arsenal ale bez większego zainteresowania. Za godzine mamiczka idzie spać wtedy zamierzam zzrzucić bombe atomową na swoje bebeszki czyli około 400-500mg aby poczesało prawidłowo już 😝 nie zamierzam dłużej zwlekać hehe
Fatal Error.
  • 72 / 16 / 0
@yakubu86 jak 100mg poczułeś dojapnie to 500mg nie będzie za dużo? :) Sprobuj może połączyć, aby weszło z każdej strony. Czyli np 300mg oral I jak zacznie się wgrywać i poczujesz, że słabo, to dorzucić np 100mg sniffem. Jak masz taką tolerke, że 100mg oral na Ciebie działa, to szkoda marnować tolerke :) Nawet 200 oral plus 100sniff i powinno być git :)

Edit: I tak jak niżej kolega pisze, nie połykaj kamyków. Żeby Ci błony żołądka nie wyżarło czy coś. Na proch i rozpusc w soku czy wodzie. Lub ( co też nie polecają niektórzy bo celuloza się może nie strawić) zawiń w malutka warstwę husteczki proszek. Lub kup kapsułki HPMC. Będzie ,,bezpieczniej" . Oczywiście żadne tego typu substancje nie są bezpiecznie.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2023 przez NotSure, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2392 / 655 / 0
Poza tym kryształków się nie żre tylko ścierasz to na proch jak już i robisz se drinka z kranówą bo trochę to potrwa zanim soki trawienne Ci taki kawałek kryształu rozpuszczą. Przez co masz złudne uczucie że bomba już weszła a ta tak naprawdę narasta
  • 9499 / 1867 / 2
12 grudnia 2023Muminek1988 pisze:
@Stteetart doskonale rozumiem o czym mówisz. Chodzi o to że ja miałem bardzo długi czas przerwy od 3mmc lub 4mmc (od w sumie delegalizacji). I naszła mnie ochota jakiś czas temu i zacząłem sprawdzać co tam w trawie piszczy. Niestety się zawiodłem i poprostu było mi szkoda kasy na próbowanie od innych vendorów. Taka trochę droga randka w ciemno ;) jeżeli ktoś ma jakieś wskazówki to poproszę dm :)
Nie. Nie rozumiesz o co mi chodzi. Albo się pogodzisz ze zmianą działania mmc albo szukaj czegoś innego. Chyba, że doprowadzisz łeb do stanu z 2014/25 roku.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 311 / 43 / 0
@WujekMorda
Właśnie odwrotnie najlepiej gdy są jak największe, jak jesz proch to nie wszystko ci wchłonie dwunastnica bo na ściankach żołądka zostanie proch
Kryształy najpierw się strawią, a potem lecą w kupie do dwunastnicy.
  • 72 / 16 / 0
@Adrian3760 co Ty za głupoty opowiadasz ? :) Jak proch zostanie na ścianach żołądka? Przez błonę żołądka wchłaniają się substanje rozpuszczalne w wodzie. W tym 3mmc. I wchłania się błyskawicznie bo w około 15 minut zaleznie od treści żołądkowej. Podobnie ze zwykłymi lekami. Masz leki, których osłonka rozpuszcza się w żołądku i przez błonę żołądka wchłaniają się do krwioobiegu i leki dojelitowe, które wchłaniają się przez jelita. Gdyby proch miał zostać na ścianie żołądka i nie wchłonąć się, to jakby miał działać donosowo?
  • 311 / 43 / 0
@NotSure
Donosowo działa bezpośrednio przez gardło - dlatego cię piecze. pomyśl trochę.
Ścianki żołądka są pokryte warstwą ochronną bo by strawił sam siebie tego uczą w podstawówce kolego.
Nigdy w życiu bombka nie wchodzi 15 minut, od 30 min można czuć pierwsze działanie jeśli jest pusty żołądek.
Nie ma to jak mówić że ktoś mówi głupoty samemu gadając brednie...
  • 84 / 6 / 0
@Stteetart rozumiem. Wtedy byłem dużo bardziej aktywny w tym temacie i wiem czego mogę się spodziewać po takiej przerwie. Poprostu to nie było to.
Pozdrawiam
  • 72 / 16 / 0
13 grudnia 2023Adrian3760 pisze:
@NotSure
Donosowo działa bezpośrednio przez gardło - dlatego cię piecze. pomyśl trochę.
Ścianki żołądka są pokryte warstwą ochronną bo by strawił sam siebie tego uczą w podstawówce kolego.
Nigdy w życiu bombka nie wchodzi 15 minut, od 30 min można czuć pierwsze działanie jeśli jest pusty żołądek.
Nie ma to jak mówić że ktoś mówi głupoty samemu gadając brednie...
Jak działa przez gardło, jak substancja podana Donosowo wchłania się przez śluzówkę nosa ? Sugerujesz, że musi spłynąć do gardła by działało sniffem?
Mnie nigdy nie piekło gardło:) 3cmc np wiele razy brałem per oral. Jestem skrupulatny, każda zabawę zawsze wszystko odmierzam, zapisuje czas itd by widzieć zmiany. Pierwsze działanie po 280mg rozpuszczonego w soku zaczynam czuć w około 15 minucie. W 30 minucie już jest mocno. Nie jest to jakaś opinia tylko opis mojego przypadku. I nie na pusty żołądek (ale też nie pełny) . Tak, ściana żołądka nie rozousci się przez kwas żołądkowy. Ale proszek rozpuszczalny w wodzie rozpuści się w żołądku momentalnie i przez błonę żołądka się wchłonie. Nie musi wejść do jelit, żeby działało. Bo albo Cię źle zrozumiałem, albo sugerujesz, że przez żołądek nic się nie wchłonie do krwioobiegu . Jeśli tak sugerujesz, to jest to bzdura. A tak wywnioskowałem z Twojej pierwszej wiadomości.
  • 306 / 36 / 1
niedługo w Polsce ban na 3-MMC
raczej niewiele to zmienia, bo podaż i tak jest bardzo słaba
Jak czytamy, w projekcie rozporządzenia zostaje rozszerzony: „Wykaz substancji psychotropowych z podziałem na grupy, o których mowa w art. 32 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii”, zawarty w załączniku nr 1, w części „2. Substancje psychotropowe grupy II-P” o dwa związki chemiczne: ADB-BUTINACA i 3-MMC.
https://hyperreal.info/news/nowe-narkot ... onsultacji
we were somewhere around Barstow
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.