...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 13 / 2 / 0
Witam mam 18lat pol roku temu gdy byłem jeszcze nie pełnoletni zostałem wyrzucone z ośrodka za złe zachowanie. Po wyjściu zachowałem trzeźwości i po 3miesiacach wolności czekała mnie sprawa o demoralizację siebie samego. Na sprawie dostałem kuratora do 21roku życia. I tu jest pytanie teraz wróciłem do mojego uzależnienia od marihuany i gdy przyjdzie kurator i zrobi ni test, który okaże się pozytywny. Czy sąd może nałożyć na mnie obowiązek ukończenia terapi. I jeżeli tak to co się stanie jak tam nie pójdę ?
  • 4338 / 701 / 2117
Tak, istnieje taka możliwość. Sąd może nałożyć na Ciebie obowiązek ukończenia terapii. W zależności od konkretnej sytuacji i przewinienia, które było przyczyną postępowania sądowego, sąd może nakazać Ci uczestnictwo — bez możliwości odrzucenia. Zakaz taki może być częścią wyroku sądowego lub postanowienia, które wymaga od Ciebie podjęcia określonych działań w celu naprawienia błędów lub rozwiązania problemów.

W przypadku nieprzestrzegania takiego obowiązku mogą zostać podjęte dalsze kroki prawne, takie jak kary pieniężne lub więzienie. Zazwyczaj jednak wpierw wiąże się to z karami pieniężnymi, a dopiero w przypadku braku opłat, z więzieniem.

Na pewno sąd będzie dążył do ugody, o ile nie masz nic za uszami, jeżeli chodzi o wcześniejsze akcje. Miałeś już jakieś rozprawy sądowe? Coś w twoim życiu się działo? Jakiekolwiek wyroki? Troszkę inaczej patrzą na świeżaka, a troszkę inaczej na takiego, co ciągle odpierdala.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.