Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Nie przypala się temat w tej kuli? Jeśli zbyt długo w jednym miejscu trzymasz ogień pod folią to temat w sekundę się przepala.
Wydaje się, że to samo mogłoby wystąpić przy paleniu z meth pipe. Jest tak?
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
Zaraz ktoś powie, że IV to jest ekonomiczne, a nie palenie. Prawda. Znam z kiedyś IV helu i majki też. Świadomie nie korzystam.
A krystaliczna meth trochę inaczej się zachowuje od browna podgrzana na szkle. Trzeba zobaczyć na własne oczy hehe.
@WRB no dokładnie, są różne rozwiązania, nie tylko aluminium.
Poświęciłem trochę materiału na eksperymenty z waporyzatorem i jak dla mnie skończyło się niepowodzeniem. W moim na siatkę można nałożyć taki mały pojemniczek i myślałem, żeby w tym rozpuszczać. ale to jest za mało przestrzeni. Temperatura topnienia to w teorii 170, ale nie wiesz z czym to jest zmieszane i w jakich proporcjach. U mnie trzeba było kilka stopni więcej.
A jeśli już mówimy o zmniejszaniu szkodliwości, to dla mnie jest nim palenie ze szkła, a nie z aluminium. Niektórzy dodatkowo (żeby zmniejszyć szkodliwość) przepalają folię przed gonieniem kropli, a niektórym się nie chce.
20 grudnia 2023odbytniczy1991 pisze: Nie ma innej sensownej opcji podania brownu oprócz palenia ? Bo o jakie szkodliwe związki chodzi przy takiej inhalacji ? Może da się zrobić coś żeby je filtrować jakoś, na zasadzie filtra w papierosie, lub czegoś podobnego. Jestem zielony w tym temacie, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli te pytania są z dupy XD
Moim zdaniem różnice robi:
1. Raz na jakiś czas,
2. Codziennie.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.