Da się ogólnie uzależnieńić psychicznie.Znaczy napewno się da,ale czy ktoś tu też tak miał.Ja ostatnio rano przez pominięcie dawki miałem obniżony nastrój,anhedonie itd.
Aktualnie zamiast 10 mg selegiliny pod postacią leku Segan lecę 20-24 mg jej fluorowego analogu, 4f- selegilinę. Jak dla mnie działa szybciej, już po 2 dniach czuję jej moc oraz jest mocniejszy kop. Nie wiem czy to wina dawki czy tego, że fluorowym analog działa szybciej, ale krócej. Byłem święcie przekonany, że czerwona miarka od Noopetu to 5-6 mg a nie 10-12 xd. Jak pisał kolega wyżej. Nie uzależnia może psychicznie, ale jeśli ktoś pod odstawieniu Sele poczuje spadek samooceny, motywacji może sięgnąć po nią gdyż działa wręcz od razu. Dodatkowo 4f Sele nie podnosi u libido. Lub jeszcze nie podnosiło...
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.