Da się ogólnie uzależnieńić psychicznie.Znaczy napewno się da,ale czy ktoś tu też tak miał.Ja ostatnio rano przez pominięcie dawki miałem obniżony nastrój,anhedonie itd.
Aktualnie zamiast 10 mg selegiliny pod postacią leku Segan lecę 20-24 mg jej fluorowego analogu, 4f- selegilinę. Jak dla mnie działa szybciej, już po 2 dniach czuję jej moc oraz jest mocniejszy kop. Nie wiem czy to wina dawki czy tego, że fluorowym analog działa szybciej, ale krócej. Byłem święcie przekonany, że czerwona miarka od Noopetu to 5-6 mg a nie 10-12 xd. Jak pisał kolega wyżej. Nie uzależnia może psychicznie, ale jeśli ktoś pod odstawieniu Sele poczuje spadek samooceny, motywacji może sięgnąć po nią gdyż działa wręcz od razu. Dodatkowo 4f Sele nie podnosi u libido. Lub jeszcze nie podnosiło...
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.