Imho najbardziej profesjonalne forum na temat sterydow m.in. bo nie pomagaja komus kto przy 180cm i 65kg
chce zaczac cwiczyc i walic omke ...
Ale glownie polecam w sprawach treningu i odzywiania/suplementacji
Jean Cocteau
yam'teoretyk pisze: Ćpuny, a bierzecie coś na stawy?
Brałem swego czasu blokady (ze 3lata temu) bo te chrząski jakby się "powycierały" od ćwiczeń. Tzn strzelało mi w stawach pod obciążeniem podczas ćwczeń. Na początku to olewałem, ale przy 30kg na barki to kurwa....
Wizyte u reumatologa przekładam 4raz, bo nie mam kiedy poki co się tam pojawić. W barkach strzela, coś w kolanie zaczyna. Gdy kupywałem glukozaminę w tabletach to troche pomagalo i nie czułem, ale ile można to wpierdalać. Emeryt nie jestem.
A coś bierzecie z preparatów glukozaminowych? Co ogranicza lub regeneruje/chroni?
Jak pójdę do sklepu to koxy nawijają tak mądrze, ale tak zebym kupil mimo, że nie pakuję lol.
Póki co nie ćwiczę jedynie basen i 4km wieczorkiem od przyszłego tygodnia póki tych stawów nie zrobię.
Właśnie dlatego nie lubię sfd - nie dość, że jest tam nadmiar informacji, to jeszcze wiele z nich sobie przeczy nawzajem.
@WujekDobraRada - obczaj ten program: http://www.darkthorn.republika.pl/
Mi się bardzo przydał. Liczy zapotrzebowanie kaloryczne i zawiera mnóstwo danych o różnego rodzaju produktach spożywczych.
Z tego co wiem 0.5kg tygodniowo to odpowiednie tempo i tyle właśnie traciłem. Traciłem, bo po początkowych spadkach i tłuszczu i mięśni, przestałem spalać białko. Teraz waga jest stała (85kg przy 178cm - przedtem było 89kg i kilka cm w pasie więcej), spalam tłuszcz w pasie, a nie tracę pozostałych obwodów, hehe.
Generalnie zasady są takie, by nie mieszać tłuszczów z węglowodanami (najlepiej odczekać zanim się zje jedno, gdy szamało się wcześniej drugie). Nie jeść węglowodanów na noc. No i trzeba jeść "dobre" tłuszcze - takie zawarte są w orzechach, oliwie, rybach itp.
czempion pisze: Najlepiej działają na mnie glukozamina+msm i joint therapy
Co do odchudzania to polecam saunę 3 - 4 razy w tygodniu. Można przekroczyć 1kg na tydzień bez spowolnienia metabolizmu.
czempion pisze:Ja miałem kiedyś ostre zapalenie stawów, a teraz trenuję właśnie po dłuższej suplementacji glukozaminowej. Najlepiej działają na mnie glukozamina+msm i joint therapy (glukozamina+msm+chondroityna) treca.
Właśnie dlatego nie lubię sfd - nie dość, że jest tam nadmiar informacji, to jeszcze wiele z nich sobie przeczy nawzajem.
Leki nie likwidują przyczyn, a ze skutkami też ciężko.
Krótko po chorobie nie ćwiczyłem, bo mi stawy szybko wysiadały. Potem paradoksalnie ciężka fizyczna praca połączona z suplementacją bardzo pomogła je wzmocnić.
Z tego co widze na tym forum to same amatorki tu są, który szybko się pojebią stawy zwłaszcza łokcie i barki. Wtedy skończy się siłowia hahahah
Sorki za moj sty wypowiedzi ale delikatie jestem wstawiony.
userd kurwa nie moge patrzeć na twojego avatara. Zmień prosze jesli mozesz
W ogóle, wie ktoś coś o winstrolu? Ktoś testował? Ile kosztuje? Pytania czysto teoretyczne, hehehehe.
Wszystkim, którzy chcą rozwinąć mięśnie brzucha, polecam ten trening: http://rapidshare.com/files/123403069/ABS_II.pdf
Zajebista sprawa.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.