Biperyden jest często stosowany jako lek przeciwparkinsonowski, zwłaszcza w przypadku występowania objawów pozapiramidowych związanych z leczeniem neuroleptykami, takimi jak sztywność mięśniowa, drżenie lub dyskinezje. Neuroleptyki są lekami przeciwpsychotycznymi stosowanymi w leczeniu schizofrenii, ale mogą powodować niepożądane efekty uboczne związane z układem pozapiramidowym, które można złagodzić przy użyciu biperydenu.
Biperyden może być również stosowany w niektórych zaburzeniach psychiatrycznych jako lek przeciwlękowy i przeciwdrgawkowy. Jest czasem stosowany w leczeniu zaburzeń lękowych, takich jak lęk napadowy, oraz jako lek wspomagający w przypadku depresji. Ponadto, biperyden może być stosowany jako lek pomocniczy w leczeniu niektórych typów drgawek, takich jak padaczka pourazowa.
Pregaabalina jest miorelaksantem również, dlatego akatyzjinie wywołuje, a biperyden to straszny szajs i to obiektywnie, działanie na receptory muskarynowe, histaminowe, działający w brudny sposób syf, który robi z człowieka ćwierćinteligentnego wraka.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Efekt:
Przez pierwszą godzine rzeczywiście samopoczucie było polepszone i czułem że mi posmryało dopaminkę. Ale to nie było intensywne doznanie i nie wykluczam że to tylko placebo.
Po godzinie pojawiło sie uczucie oporu w wykonywaniu jakiegokolwiek ruchu. Cieżko było mówić i chodzić, ale dało się to robić. Porownalbym to uczucie do poruszania się pod wodą, tylko że bez wody.
Potem przeszło to w lekką zamułke i położyłem się w łóżku. Oglądałem sobie TV, pisałem ze znajomymi i zauważyłem że często trace wątek albo odpływam myślami niewiadomo gdzie.
Zauważyłem też efekt który miałem po Pridinolu: gdy patrzyłem się długo w jakis punkt to wszystko dookoła znikało i robiła się szarość w całym moim polu widzenia. Po zamknięciu oczu miałem przyjemne hipnagogi. Z negatywow: nudności, identyczne jak po pridinolu.
Nie moge sie doczekać większej dawki bo ta substancja sie zapowiada nieźle. Kolejna próba to chyba 6 mg, ale nie prędko.
Następnego dnia czułem się normalnie, moze jedynie troche bardziej zamulony, ale Yerba postawiła mnie na nogi
Efekty były następujące:
- Wyraźne problemy z poruszaniem się, trzeba było włożyć więcej wysiłku w wykonanie jakiegokolwiek ruchu. Problemy z pisaniem.
- Efektów wizualnych nie stwierdzono żadnych, w tym również w ciemności.
- Pogorszenie funkcji poznawczych, ale po 2 godzinach od zażycia zaczęło się to unormowywać
- Być może euforia w trakcie ładowania się substancji, ale nie wyklucza placebo
Pytania zadane dzień po:
Czy wybudzałaś się ze snu rzadziej niż zazwyczaj?
- Chyba nie. Budziłam się 3-4 razy
Czy spało ci sie lepiej czy gorzej niz zazwyczaj?
- Tak jak zawsze
Czy twoje sny byly inne niz zazwyczaj?
- Tak jak zawsze
Czy czujesz sie bardziej wypoczęta czy gorzej niz zazwyczaj?
- Tak jak zawsze
Czy zauwazasz na pierwszy rzut oka pogorszenie funkcji poznawczych?
- Tak jak zawsze
Czy ciezej ci wstac z lozka?
- Tak jak zawsze
Ewidentnie efekty 4 mg były u niej słabsze niż u mnie po 2 mg. Wniosek z tego taki, że ta substancja i prawdopodobnie wszystkie inne delirianty na każdego człowieka działają inaczej, oraz dawkowanie u nikogo nie jest takie samo
Wczoraj spróbowałem 6 mg (3 tabletki) i było to bardzo interesujące.
Oto niektóre z efektów, których doświadczyłem:
- Podczas ładowania się substancji, poczułem przyjemną, ciepłą euforię, ale trwała ona tylko około 15 minut.
- Ciężkość ciała przy 6 mg nie była wcale gorsza niż przy 2 mg. W rzeczywistości powiedziałbym, że miałem większą kontrolę nad swoim ciałem niż przy 2 mg. Nie wiem czym to jest spowodowane.
- Byłem zdezorientowany i nie mogłem śledzić swoich myśli. Moje myśli były chaotyczne. Myślałem o czymś i potem zapominałem, o czym myślałem w połowie myśli, pozostawiając mnie z ciągłym nieprzyjemnym mindfuckiem i dezorientacją przez prawie cały czas trwania doświadczenia.
- Halucynacje przy otwartych oczach były słabe, znacznie słabsze niż te, które miałem przy mieszance 300 mg DPH + 300 mg DXM. Widziałem tylko kilka pająków, które szybko znikały i były przezroczyste, jakby miały 20% nieprzezroczystości.
- Większość moich halucynacji przy otwartych oczach to były tylko czarne kropki latające na peryferiach widzenia i zakłócenia w widzeniu.
Kiedy zamykałem oczy, mogłem sobie wyobrazić prawie wszystko, co chciałem i widzieć to w FULL HD. Bardzo wyraźne wizje, jak w świadomym śnie. Jeśli miałem oczy zamknięte, coraz bardziej zanurzałem się w tych wizjach. Po około 10 sekundach oglądania wizji zaczynałem zapominać, że obserwuję wizję wywołaną przez deliriant i zaczynałem myśleć, że moje wizje są rzeczywistością. To było niesamowite i intrygujące.
Nie pamiętam dokładnie tych wizji, ale zazwyczaj przedstawiały one losowe sceny z mojego życia z poprzedniego tygodnia. Podczas wizji, gdy otwierałem oczy lub z jakiegoś powodu wracałem do rzeczywistości, byłem zszokowany, że znajduję się w swoim łóżku, ponieważ sekundę wcześniej byłem przekonany, że wizje to rzeczywistość. Wiele razy zauważyłem, że podczas wizji faktycznie coś robiłem rękami lub ciałem. Na przykład, jeśli w mojej wizji pisałem coś na telefonie i nagle się budziłem, widziałem, że moje ręce rzeczywiście były w pozycji trzymania telefonu i pisania czegoś! To było zajebiste i jednocześnie dziwne obudzić się i zobaczyć, że moje ręce zachowują się, jakbym trzymał telefon, ale w rzeczywistości to było powietrze.
Inna ciekawa wizja była czymś w rodzaju mieszanki wizji z zamkniętymi i otwartymi oczami - ponieważ nie jestem pewien, czy miałem oczy otwarte, czy zamknięte. W wizji leżałem w swoim łóżku (tak jak w rzeczywistości, więc może miałem oczy otwarte?), ale próbowałem coś chwycić. Nie pamiętam, co to było, tylko jakiś przedmiot obok mojego łóżka. Próbowałem go chwycić i bum - zniknęło. Dokładnie tak, jak czytałem wiele razy w różnych raportach z tripów po bieluniu. Niesamowite.
Dziś jest następny dzień i czuję się w porządku.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.