Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 155 / 45 / 0
@pauleta1987
Biperyden jest często stosowany jako lek przeciwparkinsonowski, zwłaszcza w przypadku występowania objawów pozapiramidowych związanych z leczeniem neuroleptykami, takimi jak sztywność mięśniowa, drżenie lub dyskinezje. Neuroleptyki są lekami przeciwpsychotycznymi stosowanymi w leczeniu schizofrenii, ale mogą powodować niepożądane efekty uboczne związane z układem pozapiramidowym, które można złagodzić przy użyciu biperydenu.

Biperyden może być również stosowany w niektórych zaburzeniach psychiatrycznych jako lek przeciwlękowy i przeciwdrgawkowy. Jest czasem stosowany w leczeniu zaburzeń lękowych, takich jak lęk napadowy, oraz jako lek wspomagający w przypadku depresji. Ponadto, biperyden może być stosowany jako lek pomocniczy w leczeniu niektórych typów drgawek, takich jak padaczka pourazowa.
Nie ma, że za mocno.
  • 60 / 8 / 0
Ale się porobilam. Wzięłam 900 mg pregabaliny i nadal mnie trzyma. Wzięłam o 19 a jest 5 rano, nie mogę spać, mam akatyzje i napisałam do lekarza o erecepte na akineton, bo już dłużej tego nie wytrzymam.
rzeczy dzieją się tylko w twojej głowie
  • 60 / 8 / 0
Ale się porobilam. Wzięłam 900 mg pregabaliny i nadal mnie trzyma. Wzięłam o 19 a jest 5 rano, nie mogę spać, mam akatyzje i napisałam do lekarza o erecepte na akineton, bo już dłużej tego nie wytrzymam.
rzeczy dzieją się tylko w twojej głowie
  • 90 / 10 / 0
Zamawiał ktoś Akineton przez receptę online, zwłaszcza po tym zaostrzeniu przepisów ostatnio? Są problemy, żądają dokumentacji, czy wystawiają od ręki?
  • 3454 / 1110 / 0
Myślę, że od ręki, @epiphone.
Pregaabalina jest miorelaksantem również, dlatego akatyzjinie wywołuje, a biperyden to straszny szajs i to obiektywnie, działanie na receptory muskarynowe, histaminowe, działający w brudny sposób syf, który robi z człowieka ćwierćinteligentnego wraka.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 90 / 10 / 0
@misspill dzięki za odp. Myślę, że wszystko zależy od dawki i stanu wyjściowego pacjenta, jak ktoś bez biperydenu czuje, że nie ogarnia umysłowo to on to pogorszy, a jak ktoś jest przestymulowany acetylocholiną to możliwe, że mu pomoże. Ja brałem w zeszłym roku 2x1mg/d i co ciekawe zmniejszył mi znacząco derealizację, i lekko depresję, lęk i anhedonię, może trochę jakby głupszy też się czułem. Może faktycznie nie tędy droga, ale fajnie było być przywróconym do rzeczywistości
  • 328 / 100 / 2
Zamierzam badać jego deliryczne właściwości.

Pierwsza próba: 2 mg.

Efekt:
Przez pierwszą godzine rzeczywiście samopoczucie było polepszone i czułem że mi posmryało dopaminkę. Ale to nie było intensywne doznanie i nie wykluczam że to tylko placebo.
Po godzinie pojawiło sie uczucie oporu w wykonywaniu jakiegokolwiek ruchu. Cieżko było mówić i chodzić, ale dało się to robić. Porownalbym to uczucie do poruszania się pod wodą, tylko że bez wody.
Potem przeszło to w lekką zamułke i położyłem się w łóżku. Oglądałem sobie TV, pisałem ze znajomymi i zauważyłem że często trace wątek albo odpływam myślami niewiadomo gdzie.
Zauważyłem też efekt który miałem po Pridinolu: gdy patrzyłem się długo w jakis punkt to wszystko dookoła znikało i robiła się szarość w całym moim polu widzenia. Po zamknięciu oczu miałem przyjemne hipnagogi. Z negatywow: nudności, identyczne jak po pridinolu.
Nie moge sie doczekać większej dawki bo ta substancja sie zapowiada nieźle. Kolejna próba to chyba 6 mg, ale nie prędko.
Następnego dnia czułem się normalnie, moze jedynie troche bardziej zamulony, ale Yerba postawiła mnie na nogi
  • 328 / 100 / 2
Przetestowałem dawkę 4 mg, ale na mojej dziewczynie.

Efekty były następujące:
- Wyraźne problemy z poruszaniem się, trzeba było włożyć więcej wysiłku w wykonanie jakiegokolwiek ruchu. Problemy z pisaniem.
- Efektów wizualnych nie stwierdzono żadnych, w tym również w ciemności.
- Pogorszenie funkcji poznawczych, ale po 2 godzinach od zażycia zaczęło się to unormowywać
- Być może euforia w trakcie ładowania się substancji, ale nie wyklucza placebo

Pytania zadane dzień po:
Czy wybudzałaś się ze snu rzadziej niż zazwyczaj?
- Chyba nie. Budziłam się 3-4 razy
Czy spało ci sie lepiej czy gorzej niz zazwyczaj?
- Tak jak zawsze
Czy twoje sny byly inne niz zazwyczaj?
- Tak jak zawsze
Czy czujesz sie bardziej wypoczęta czy gorzej niz zazwyczaj?
- Tak jak zawsze
Czy zauwazasz na pierwszy rzut oka pogorszenie funkcji poznawczych?
- Tak jak zawsze
Czy ciezej ci wstac z lozka?
- Tak jak zawsze

Ewidentnie efekty 4 mg były u niej słabsze niż u mnie po 2 mg. Wniosek z tego taki, że ta substancja i prawdopodobnie wszystkie inne delirianty na każdego człowieka działają inaczej, oraz dawkowanie u nikogo nie jest takie samo
  • 328 / 100 / 2
Proszę o niezłączanie postów bo dotyczą one innego doświadczenia:

Wczoraj spróbowałem 6 mg (3 tabletki) i było to bardzo interesujące.
Oto niektóre z efektów, których doświadczyłem:
  • Podczas ładowania się substancji, poczułem przyjemną, ciepłą euforię, ale trwała ona tylko około 15 minut.
  • Ciężkość ciała przy 6 mg nie była wcale gorsza niż przy 2 mg. W rzeczywistości powiedziałbym, że miałem większą kontrolę nad swoim ciałem niż przy 2 mg. Nie wiem czym to jest spowodowane.
  • Byłem zdezorientowany i nie mogłem śledzić swoich myśli. Moje myśli były chaotyczne. Myślałem o czymś i potem zapominałem, o czym myślałem w połowie myśli, pozostawiając mnie z ciągłym nieprzyjemnym mindfuckiem i dezorientacją przez prawie cały czas trwania doświadczenia.
  • Halucynacje przy otwartych oczach były słabe, znacznie słabsze niż te, które miałem przy mieszance 300 mg DPH + 300 mg DXM. Widziałem tylko kilka pająków, które szybko znikały i były przezroczyste, jakby miały 20% nieprzezroczystości.
  • Większość moich halucynacji przy otwartych oczach to były tylko czarne kropki latające na peryferiach widzenia i zakłócenia w widzeniu.
Najciekawsze były wizje przy zamkniętych oczach!

Kiedy zamykałem oczy, mogłem sobie wyobrazić prawie wszystko, co chciałem i widzieć to w FULL HD. Bardzo wyraźne wizje, jak w świadomym śnie. Jeśli miałem oczy zamknięte, coraz bardziej zanurzałem się w tych wizjach. Po około 10 sekundach oglądania wizji zaczynałem zapominać, że obserwuję wizję wywołaną przez deliriant i zaczynałem myśleć, że moje wizje są rzeczywistością. To było niesamowite i intrygujące.

Nie pamiętam dokładnie tych wizji, ale zazwyczaj przedstawiały one losowe sceny z mojego życia z poprzedniego tygodnia. Podczas wizji, gdy otwierałem oczy lub z jakiegoś powodu wracałem do rzeczywistości, byłem zszokowany, że znajduję się w swoim łóżku, ponieważ sekundę wcześniej byłem przekonany, że wizje to rzeczywistość. Wiele razy zauważyłem, że podczas wizji faktycznie coś robiłem rękami lub ciałem. Na przykład, jeśli w mojej wizji pisałem coś na telefonie i nagle się budziłem, widziałem, że moje ręce rzeczywiście były w pozycji trzymania telefonu i pisania czegoś! To było zajebiste i jednocześnie dziwne obudzić się i zobaczyć, że moje ręce zachowują się, jakbym trzymał telefon, ale w rzeczywistości to było powietrze.

Inna ciekawa wizja była czymś w rodzaju mieszanki wizji z zamkniętymi i otwartymi oczami - ponieważ nie jestem pewien, czy miałem oczy otwarte, czy zamknięte. W wizji leżałem w swoim łóżku (tak jak w rzeczywistości, więc może miałem oczy otwarte?), ale próbowałem coś chwycić. Nie pamiętam, co to było, tylko jakiś przedmiot obok mojego łóżka. Próbowałem go chwycić i bum - zniknęło. Dokładnie tak, jak czytałem wiele razy w różnych raportach z tripów po bieluniu. Niesamowite.

Dziś jest następny dzień i czuję się w porządku.
  • 107 / 13 / 0
Czy ta substancja ma objawy odstawienne?
ODPOWIEDZ
Newsy
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.