Biperyden jest często stosowany jako lek przeciwparkinsonowski, zwłaszcza w przypadku występowania objawów pozapiramidowych związanych z leczeniem neuroleptykami, takimi jak sztywność mięśniowa, drżenie lub dyskinezje. Neuroleptyki są lekami przeciwpsychotycznymi stosowanymi w leczeniu schizofrenii, ale mogą powodować niepożądane efekty uboczne związane z układem pozapiramidowym, które można złagodzić przy użyciu biperydenu.
Biperyden może być również stosowany w niektórych zaburzeniach psychiatrycznych jako lek przeciwlękowy i przeciwdrgawkowy. Jest czasem stosowany w leczeniu zaburzeń lękowych, takich jak lęk napadowy, oraz jako lek wspomagający w przypadku depresji. Ponadto, biperyden może być stosowany jako lek pomocniczy w leczeniu niektórych typów drgawek, takich jak padaczka pourazowa.
Pregaabalina jest miorelaksantem również, dlatego akatyzjinie wywołuje, a biperyden to straszny szajs i to obiektywnie, działanie na receptory muskarynowe, histaminowe, działający w brudny sposób syf, który robi z człowieka ćwierćinteligentnego wraka.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Efekt:
Przez pierwszą godzine rzeczywiście samopoczucie było polepszone i czułem że mi posmryało dopaminkę. Ale to nie było intensywne doznanie i nie wykluczam że to tylko placebo.
Po godzinie pojawiło sie uczucie oporu w wykonywaniu jakiegokolwiek ruchu. Cieżko było mówić i chodzić, ale dało się to robić. Porownalbym to uczucie do poruszania się pod wodą, tylko że bez wody.
Potem przeszło to w lekką zamułke i położyłem się w łóżku. Oglądałem sobie TV, pisałem ze znajomymi i zauważyłem że często trace wątek albo odpływam myślami niewiadomo gdzie.
Zauważyłem też efekt który miałem po Pridinolu: gdy patrzyłem się długo w jakis punkt to wszystko dookoła znikało i robiła się szarość w całym moim polu widzenia. Po zamknięciu oczu miałem przyjemne hipnagogi. Z negatywow: nudności, identyczne jak po pridinolu.
Nie moge sie doczekać większej dawki bo ta substancja sie zapowiada nieźle. Kolejna próba to chyba 6 mg, ale nie prędko.
Następnego dnia czułem się normalnie, moze jedynie troche bardziej zamulony, ale Yerba postawiła mnie na nogi
Efekty były następujące:
- Wyraźne problemy z poruszaniem się, trzeba było włożyć więcej wysiłku w wykonanie jakiegokolwiek ruchu. Problemy z pisaniem.
- Efektów wizualnych nie stwierdzono żadnych, w tym również w ciemności.
- Pogorszenie funkcji poznawczych, ale po 2 godzinach od zażycia zaczęło się to unormowywać
- Być może euforia w trakcie ładowania się substancji, ale nie wyklucza placebo
Pytania zadane dzień po:
Czy wybudzałaś się ze snu rzadziej niż zazwyczaj?
- Chyba nie. Budziłam się 3-4 razy
Czy spało ci sie lepiej czy gorzej niz zazwyczaj?
- Tak jak zawsze
Czy twoje sny byly inne niz zazwyczaj?
- Tak jak zawsze
Czy czujesz sie bardziej wypoczęta czy gorzej niz zazwyczaj?
- Tak jak zawsze
Czy zauwazasz na pierwszy rzut oka pogorszenie funkcji poznawczych?
- Tak jak zawsze
Czy ciezej ci wstac z lozka?
- Tak jak zawsze
Ewidentnie efekty 4 mg były u niej słabsze niż u mnie po 2 mg. Wniosek z tego taki, że ta substancja i prawdopodobnie wszystkie inne delirianty na każdego człowieka działają inaczej, oraz dawkowanie u nikogo nie jest takie samo
Wczoraj spróbowałem 6 mg (3 tabletki) i było to bardzo interesujące.
Oto niektóre z efektów, których doświadczyłem:
- Podczas ładowania się substancji, poczułem przyjemną, ciepłą euforię, ale trwała ona tylko około 15 minut.
- Ciężkość ciała przy 6 mg nie była wcale gorsza niż przy 2 mg. W rzeczywistości powiedziałbym, że miałem większą kontrolę nad swoim ciałem niż przy 2 mg. Nie wiem czym to jest spowodowane.
- Byłem zdezorientowany i nie mogłem śledzić swoich myśli. Moje myśli były chaotyczne. Myślałem o czymś i potem zapominałem, o czym myślałem w połowie myśli, pozostawiając mnie z ciągłym nieprzyjemnym mindfuckiem i dezorientacją przez prawie cały czas trwania doświadczenia.
- Halucynacje przy otwartych oczach były słabe, znacznie słabsze niż te, które miałem przy mieszance 300 mg DPH + 300 mg DXM. Widziałem tylko kilka pająków, które szybko znikały i były przezroczyste, jakby miały 20% nieprzezroczystości.
- Większość moich halucynacji przy otwartych oczach to były tylko czarne kropki latające na peryferiach widzenia i zakłócenia w widzeniu.
Kiedy zamykałem oczy, mogłem sobie wyobrazić prawie wszystko, co chciałem i widzieć to w FULL HD. Bardzo wyraźne wizje, jak w świadomym śnie. Jeśli miałem oczy zamknięte, coraz bardziej zanurzałem się w tych wizjach. Po około 10 sekundach oglądania wizji zaczynałem zapominać, że obserwuję wizję wywołaną przez deliriant i zaczynałem myśleć, że moje wizje są rzeczywistością. To było niesamowite i intrygujące.
Nie pamiętam dokładnie tych wizji, ale zazwyczaj przedstawiały one losowe sceny z mojego życia z poprzedniego tygodnia. Podczas wizji, gdy otwierałem oczy lub z jakiegoś powodu wracałem do rzeczywistości, byłem zszokowany, że znajduję się w swoim łóżku, ponieważ sekundę wcześniej byłem przekonany, że wizje to rzeczywistość. Wiele razy zauważyłem, że podczas wizji faktycznie coś robiłem rękami lub ciałem. Na przykład, jeśli w mojej wizji pisałem coś na telefonie i nagle się budziłem, widziałem, że moje ręce rzeczywiście były w pozycji trzymania telefonu i pisania czegoś! To było zajebiste i jednocześnie dziwne obudzić się i zobaczyć, że moje ręce zachowują się, jakbym trzymał telefon, ale w rzeczywistości to było powietrze.
Inna ciekawa wizja była czymś w rodzaju mieszanki wizji z zamkniętymi i otwartymi oczami - ponieważ nie jestem pewien, czy miałem oczy otwarte, czy zamknięte. W wizji leżałem w swoim łóżku (tak jak w rzeczywistości, więc może miałem oczy otwarte?), ale próbowałem coś chwycić. Nie pamiętam, co to było, tylko jakiś przedmiot obok mojego łóżka. Próbowałem go chwycić i bum - zniknęło. Dokładnie tak, jak czytałem wiele razy w różnych raportach z tripów po bieluniu. Niesamowite.
Dziś jest następny dzień i czuję się w porządku.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/d/dd726ec9-1d1d-450f-99fc-de8fd14c67f6/xanax.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250605%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250605T174702Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=cd1f99918f3200bc954bc346dc8f2d7f265dc884a84ab8521884485107eed8b4)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/271-216683_g.jpg)
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów
Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/narkotyki-i-euro.jpg)
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą
Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/duda.jpg)
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość
Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.