Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2 / 2 / 0
Cześć. W piątek ok 22.00 zaczęłam zabawę z tzw. kryształem. Skończyłam na drugi dzień i poszłam grzecznie spać na 9 godzin. Dziś wiadomo dopadł mnie lekki zjazd, nie jakiś straszny ale dość mocno dokuczał mi ból głowy. Jako, że miałam jedną ważną rzecz do zrobienia to stwierdziłam, że popołudniu walnę jakąś krechę i na pewno pomoże. No jak się pewnie domyślacie, na jednej się nie skończyło. A na ból nie pomogło xD Ostatnią wzięłam jakoś o 22 (jak to piszę jest 23.30), głowa boli dalej i nie mogę spać. Mogę wziąć jakąś tabletkę przeciwbólową czy to niezbyt dobre połączenie?
  • 155 / 45 / 0
Nic się nie stanie. Nie ma co bać się łączyć czegokolwiek z głupią tabletką Ibupromu, są odważniejsze posunięcia w karierze ćpuna.
Nie ma, że za mocno.
  • 109 / 31 / 0
@up i takie podejście to ja rozumiem haha %-D.

Odnośnie tematu to nie wiem o jaką "tabletke przeciwbólową" Ci chodziło, jednak moim zdaniem niezależnie od tego czy byłaby to tabletka Apapu czy MST to nie ma co się obawiać i jak najbardziej zarzucać jeśli tylko to ma pomóc. Wiele osób (w tym nieskromnie też i ja) chwali sobie speedballe pod różnymi postaciami tj. jakiś stim + opio, co też świadczy o tym, że nie powinny wystąpić niepożądane interakcje. Powiem więcej działania świetnie się uzupełniają, tak więc w opisywanym przez autora wątku przypadku, "tabletka przeciwbólowa" po jeździe na kryształku na pewno nie zaszkodzi, a jeżeli jest to jakiś opioidowy lek przeciwbólowy to według mnie idealnie spisze się na zjazd i to "wypranie" w głowie i na ciele po zabawie na krysztale. Pozdrawiam
"Naznaczona blizną haju twarz narkomana"
  • 3490 / 573 / 1
No raczej morfiny na ból głowy się nie bierze... Ale nie każde leki OTC przeciwbólowe można łączyć z ketosyfem. Np. odradzam kwas acetylosalicylowy czyli aspirynę
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.