chyba bardziej małemu jackowi chodziło o lansowanie się typu "ja już z tym skończyłem i już nie jestem ćpunem"
Bo chodziło ci o lans i nie wyszło.
Dobrze, że jesteś przekonany na 100% rzucić używki, rozpatrzyłeś bilans i widocznie wyszło na minus. Jeśli Ci pomoże to napiszę delikatniej od ksionca. Nie wchodź tutaj, staraj się w ogóle nie dopuścić myśli o narkotykach, nie pij alko narazie ono osłabia wolę i robimy tego czego normalnie nie czynimi. Zajmij się czymś intersującym, najlepiej jest się zakochać. Szybko zapomnisz ;-) Pozdro
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Od jutra rzucam.
Dobrze, że jesteś przekonany na 100% rzucić używki, rozpatrzyłeś bilans i widocznie wyszło na minus. Jeśli Ci pomoże to napiszę delikatniej od ksionca. Nie wchodź tutaj, staraj się w ogóle nie dopuścić myśli o narkotykach, nie pij alko narazie ono osłabia wolę i robimy tego czego normalnie nie czynimi.
Wyrzekanie się czegokolwiek niczego nie daje - nie da się uciec od takich rzeczy - to nadal walka. kluczem jest zrozumienie dlaczego to robisz ,co Ci to daje ,jak to zastąpić ,zrozumieć jakie to w istocie głupie ,etc - wtedy problem znika. dzięki takiemu podejściu od 2,5 tygodnia nie pale fajek ,co jest dla mnie sporym osiągnięciem: )
anonimus pisze: no i dupa, detox chuj strzelił, wczoraj spożyłem sobie gram benzydaminy ... w piątek pójdzie 1,5 ;-)
A wogóle to przyjeb z 3-4 g. Odechce ci się tego całego ćpania.
Hurra, diese Welt geht unter
BTW mialem juz nic nie brac, ale nadazyla sie fajna okazja i chuj z bicza strzelił ...
Od jutra rzucam.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).