Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
104
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
492
31%

Liczba głosów: 1563

ODPOWIEDZ
  • 1100 / 273 / 0
no, ok, ale w żadnym wypadku to nie jest dziwne, że jest mniejszy @ CATCHaFALL
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Hej mam pytanie jak sterylnie dodać zarodniki z strzykawki do słoika z kukurydzą?
  • 18 / 1 / 0
@Pullpit
Zakup sobie silikon czerwony wysokotemperaturowy i nałóż na nawleczkę trochę, tyle żeby miało średnice 1 cm, wysokość 0.5cm, daj mu wyschnąć przez 12h i gotowe.
a i przed szczepieniem pryśnij tylko izopropylem ten injection port
  • 920 / 163 / 0
Iglą przez port z sylikonu. Jeśli takowego nie zrobiłeś w pokrywce słoika pozostaje Ci zrobić pudło typu sab. Żeby móc w izolowanej od środowiska zewnętrznego przestrzeni otworzyć bez stresu słoik.

Lub możesz uchylić słoik wlać tyle ile uważasz i go zakręcić , wymieszać i poluzować? Grzybnia w trakcie kolonizacji też oddycha.
  • 10 / 6 / 0
Witam towarzystwo. Grzybnia mckennai, zastosowałem metodę z zalaniem ciastka na noc. Dwa rzuty po 177g i 122g świeżych. Trzeci raz zalałem, do lodówki na noc. Potem zakręciłem worek i tam już prawie tydzień sobie tak leży ale nie widać żadnych pinów. Czekać? Będzie coś z tego jeszcze? Jeszcze raz namoczyć?
  • 22 / 5 / 0
Cześć, grzyby, które wypuściły zarodniki nadaja się jeszcze do zbioru? Czy nie zagrozi to growkitowi?
%-D
  • 47 / 10 / 0
Siema, jakie sa potencjalne zagrozenia zwiazane z brakiem wietrzenia grzybkow przez max 48h?
  • 605 / 156 / 0
@WalterKurtz314
Poszło coś z tego?
Kolejne moczenie nie miałoby sensu, skoro grzybnia nie zużyła nic wody na wzrost owocników.

@Pomornik
Nadają się do zbioru, nie zaszkodzi to grzybni.

@dejotrusza
Raczej tylko mniejszy plon, w gorszym przypadku zahamowanie wzrostu.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 510 / 111 / 0
Tak wygląda ta cała plecha moja, jeden tylko grzyb porządny i ze dwa mikro-grzybki, coś jest nie tak?

Ostatnio jak hodowałem to od razu wyrosło ich kilkadziesiąt i ogólnie lepiej to wyglądało

Cos z tym robić teraz?

To szare to pleśń?

Zdjęcie tutaj: [ external image ]
  • 377 / 87 / 0
@nicki sprawdź jaki jest zapach, jak grzybowo i lasem to jest okej - jak niczym, albo pleśnią to śmietnik. Po zdjęciu widać trochę, że to jakieś jest szarawe i nie zbyt dobrze to wygląda.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.