Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 3245 / 618 / 0
Moim zdaniem to gandzia to paliwo samolotowe, notabenne do latania, ale trzeba non stop robić przegląd maszyny, bo jedna zle dokręcona śrubka sprawi że samolot rozleci się i spadnie jak nasz, a właściwie rosyjski Tupolew.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 480 / 73 / 0
@peruwianskapochodnia
ok, to dlaczego legalnie jest sprzedawany taki produkt jak greenout? Gdzie wypijasz butelkę i jesteś napizgany. Prawo nie mówi, ile możesz mieć mg THC, a ile % w suszu może być THC. Dlatego pytam się, jak na to patrzy prawo.

No jak niemożliwe? Pierwszy lepszy filmik na youtube. Ekstrakcja alkoholem. Wrzucasz do garnka z pół kilo konopi i zalewasz to alkoholem, macerujesz susz, wywalasz susz i podgrzewasz alkohol aż odparuje, na samym dnie zostaje zielona maź, na kilka strzykawek 5 ml.
Nie chcesz alkoholu? Masło konopne, sam robiłem. Więc jest to możliwe.
  • 3245 / 618 / 0
No ale wychodzi na to że ogromna ilość alkoholu idzie na to.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 480 / 73 / 0
@Verbalhologram zgadza się, ale ludzie wykorzystują do tego najtańsze izopropanol, bo i tak odparuje. Osobiście to bym się bał, że coś może pójść źle i się zatruje.

Ale wracając do głównego wątku. Jest akcja, że łapią Cię z topem i jest przypał. A co jeśli złapią Cię z olejkiem? Możesz zrobić olejek z 2 g marihuany 20% THC albo 500g 0,2%. Nigdzie nie mogę znaleźć na to odpowiedzi.
  • 3245 / 618 / 0
A jeszcze słyszałem o olejku haszowym, którym tylko zakrapla się tytoń, ale nie wiem jaką to jest technologią sporządzane i ile procentowo wychodzi.
  • 11 / 3 / 0
09 maja 2023Pingwino pisze:
Prawo nie mówi, ile możesz mieć mg THC, a ile % w suszu może być THC. Dlatego pytam się, jak na to patrzy prawo.
Prawnie zdefiniowane jest ile THC może być w produktach konopnych. Jeżeli olej, który chcesz uzyskać jest produktem konopnym i będzie miał więcej niż dopuszczalna wartość to nie jest to legalne (niewątpliwie olej jest takim produktem). Green Out'a nie próbowałem ale sam producent nie określa ile THC jest w produkcie. Dodatkowo z innych źródeł wiadomo mi, że działanie Green Out'a zależne jest też od innych substancji, które się w nim znajdują. Pewnie działanie występuje przez ogromne stężenie CBD, bo nie sądzę żeby ten specyfik omijał prawo, patrząc jak szybko zablokowany został susz HHC.
  • 657 / 173 / 0
08 maja 2023Pingwino pisze:
Pytanie z natury prawnej.
Czy robienie ekstraktów z marihuany jest legalne?
Przykładowo mamy susz CBD 50 g, który zawiera w jednym 1g dopuszczalną ilość THC 0,2%.
Poddając ekstrakcji całość wyjdzie nam 100 mg THC.
Druga kwestia, to robienie w warunkach domowych olejku z medycznej marihuany. Jak na to prawo patrzy?
Nie wolno i wbrew prawu jest przetwarzanie czegokolwiek z THC na własną rękę. Za to są groźniejsze sankcje, niż za samo posiadanie. Gdzieś czytałem czy Mops opowiadał na kanale. Chop miał krzaka w doniczce ale też suszył kwiaty na kaloryferze i owo suszenie podciągnięto mu pod przetwarzanie bo niby wytwarzał z tego konopie indyjskie %-D , co wyszło gorzej niż jakby miał samego tylko krzaczora. Za przetwarzanie jest chyba jak za znaczne ilości.
  • 2 / / 0
Siemano forumowicze mam takie rozkminkowe ale ciekawe pytanie.
Co bardziej będzie szkodzić na psychike i ogólnie organizm? Paląc codziennie 0,5g z wiader (załóżmy 3 wiadra dziennie) czy paląc 1g dziennie z blantów ( też 3 baty dziennie ) Weźmy pod uwagę a nawet pod "lupe" że wiadra dawałaby większą bombę niż blanty.
Dla gardła i płuc to wiadomo że gorzej wychodzą wiadra ale jak to jest z psychiką, odklejeniem, skutkami ubocznymi itp? No bo w końcu jest to dwa razy większa ilość suszu w przypadku blantów a faza mniejsza. Wie ktoś coś na ten temat? Od siebie dodam że raczej odklejenie będzie większe od wiader ale bardziej mam na myśli przyszłościowe skutki uboczne paląc tak latami bo jednak z wiader spalisz połowę mniej tematu. Pozdro
Ostatnio zmieniony 16 maja 2023 przez Krwawypalacz420, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1455 / 596 / 0
Lubicie palic po robocie ? Ja mam mieszane uczucia bo spoko relaks ale zmeczenie daje o sobie znac i czesto usypiam po prostu .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 480 / 73 / 0
Próbowałeś sative. Daje drugi oddech, właśnie na zmęczenie dobrze na mnie wpływa.
Zablokowany
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).