Czy próbował ktoś w celu załagodzenia objawów odstawiennych od benzo, używać amanity? Natknąłem się na ten artykuł i jestem ciekaw, czy ktoś testował to w praktyce
Istnieje coraz więcej niepotwierdzonych dowodów na to, że odpowiednio przygotowane ekstrakty Amanita Muscaria zawierające Muscymol mogą załagodzić skutki odstawienia benzodiazepamin, takie jak lęk powracający, napięcie mięśniowe i bezsenność.
Swoją drogą syntetyczny muscymol w tabsach mógłby być rewolucją w psychiatrii, doraźne działanie, nie uzależnia i na pewno ma mniej skutków ubocznych niż konwencjonalne leki.
Żeby zacząć microdawkowanie AM trzeba zejść całkowicie z pręgi? Ile trzeba odczekać?
Nie widzę przeciwwskazań
Nie rozumiem co wnosi Twój post do dyskusji oprócz nienawiści i siana dezinformacji. Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po prostu zamknij buźkę
Nie rozumiesz?
Wnosi pytanie: czy muscimol uzależnia fizycznie jak inni agoniści i alkohol?
Rozumiem, że ciężko przebić ci się przez twoje własne emocje. Czasami wystarczy przeczytać dwa razy biorąc po drodze kilka głębszych oddechów.
21 września 2025RuchRych pisze: kwas ibotenowy
viewtopic.php?p=3855752#p3855752
opisałem jak skutecznie pozbyć się neurotoksycznego kwasu ibotenowego z muchomora czerwonego.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.