Czy próbował ktoś w celu załagodzenia objawów odstawiennych od benzo, używać amanity? Natknąłem się na ten artykuł i jestem ciekaw, czy ktoś testował to w praktyce
Istnieje coraz więcej niepotwierdzonych dowodów na to, że odpowiednio przygotowane ekstrakty Amanita Muscaria zawierające Muscymol mogą załagodzić skutki odstawienia benzodiazepamin, takie jak lęk powracający, napięcie mięśniowe i bezsenność.
Swoją drogą syntetyczny muscymol w tabsach mógłby być rewolucją w psychiatrii, doraźne działanie, nie uzależnia i na pewno ma mniej skutków ubocznych niż konwencjonalne leki.
Żeby zacząć microdawkowanie AM trzeba zejść całkowicie z pręgi? Ile trzeba odczekać?
Nie widzę przeciwwskazań
Nie rozumiem co wnosi Twój post do dyskusji oprócz nienawiści i siana dezinformacji. Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po prostu zamknij buźkę
Nie rozumiesz?
Wnosi pytanie: czy muscimol uzależnia fizycznie jak inni agoniści i alkohol?
Rozumiem, że ciężko przebić ci się przez twoje własne emocje. Czasami wystarczy przeczytać dwa razy biorąc po drodze kilka głębszych oddechów.
21 września 2025RuchRych pisze: kwas ibotenowy
viewtopic.php?p=3855752#p3855752
opisałem jak skutecznie pozbyć się neurotoksycznego kwasu ibotenowego z muchomora czerwonego.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.