Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Co do najwyższych, całkowitych dobowych dawek alpry, to 10 mg w przypadku uciążliwych ataków paniki, a klona 20 mg przy napadach padaczki.
Dla mnie jako lękowca lorazepam był strzałem w 10, najbardziej funkcjonalny, ale jednocześnie niezbyt rekreacyjny i bardzo szybko uzależniał. klonazepam też radził sobie z moimi lękami do pewnego stopnia, ale z kolei mocno upie*dalał, wjeżdżało intensywne rozluźnienie i uspokojenie, trochę jakbym wziął jakieś opio. Tylko ta prawie permanentna tolerancja to szmata.
I thought I was someone else, someone good
Myślę że w moim przypadku to żeby tolerke wyzerować to potrzeba by minimum rok czasu. Zero, benzo alko i gaba ogólnie.
To było coś z Holandii, kolega kupił jako "benzo - pakiet kombi", czyli kilka różnych tabletek. Mała zielona okrągła tabletka. Wziąłem to około 7 rano, przebudziłem się około 15, poszedłem do toalety i znów kima do 18. Po przebudzeniu znów kima do 20. Wciąż się zataczam chodząc, że boję się zejść ze schodów. Mam nawet problem z napisaniem tego posta. Dodam, że przedwczoraj wieczorem wziąłem pregabaline 150. Wcześniej brałem już niebieską tabletkę z tego samego pakietu, działała silniej niż np. zolpi, ale nie aż tak. Wie ktoś co to może być za substancja w tej zielonej?
Przeniesiono — CATCHaFALL
Tak to czuje kurewska demotywacje .
Dodam , że jem tez sertraline i oba czynniki chyba mogą wpływać na anhedonie ?
Zaraz będę musiał odstawić benzo i niewiem czy liczyć na cudowne odhamowanie ?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.